Barcelona

Herrera diu que les majories absolutes són negatives per Catalunya

El cap de llista d'ICV-EUiA per Barcelona, Joan Herrera, ha fet una crida a tots els votants perquè el 9 de març no es quedin a casa i acudeixin a les urnes, conscients que "les majories absolutes no van bé a Catalunya, ni a la gent d'esquerres". El candidat ecosocialista alerta que PP i PSOE no són tan diferents ja que tenen propostes en matèria fiscal i d'infraestructures que s'assemblen. Aquest dilluns, Joan Herrera ha presentat les propostes del partit en matèria de salut. Entre aquestes destaca la reducció de les llistes d'espera per operar-se, destinant part del superàvit dels comptes estatals.

Actualitzat
L'objectiu seria reduir el temps d'espera per sotmetre's a una operació dels 4 mesos actuals a 30 dies. El cap de llistes d'ICV-EUiA per Barcelona ha criticat el ministre d'Economia, Pedro Solbes, perquè presumeix que hi ha un superàvit de 23.000 milions d'euros que es podria destinar, entre altres coses, a la millora del sistema sanitari.

Per fer-ho, Herrera proposa la creació d'un pacte sanitari entre l'Estat i les comunitats autònomes per acordar quines són les necessitats de finançament del sistema sanitari de cada regió i posar en marxa mecanismes per resoldre-les. En el cas de Catalunya, caldria augmentar un 20% el pressupost de la Conselleria de Salut, l'equivalent a 2.000 milions d'euros. A més, Herrera ha reclamat la gratuïtat dels preservatius femenins i masculins, així com una reducció de l'IVA dels productes per a la higiene femenina. També caldria impulsar una llei d'educació sexual per prevenir embarassos no desitjats i el contagi de malalties infeccioses. Joan Herrera exigeix "una política sueca, no una de nord-americana que incrementi la despesa pública" i s'ha compromès a aturar qualsevol intent del PP de privatitzar el sistema sanitari.

El candidat ecosocialista ha criticat les declaracions i propostes de PP i PSOE. Ha instat Mariano Rajoy a fer un debat amb un immigrant que faci anys que paga els impostos, i Zapatero a fer un debat amb "una dona que acaba d'avortar i li digui que no hi ha demanda social per reformar la llei".

Respecte a possibles pactes, Herrera ha afirmat que "no aspira a ser ministre" però no ho descarta. Això sí, entre ser ministre o canviar les polítiques econòmiques i ecològiques, "opto per això últim".

Davant la previsió d'una baixa participació, Herrera remarca que "si la gent es queda a casa o vota Zapatero, pot acabar fent ministre a Duran i Lleida".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut