Joan Herrera, líder d'Iniciativa
Herrera aposta per guanyar la democràcia amb una lluita més decidida contra la corrupció.
Barcelona

Herrera defensa que el Parlament decideixi en el termini d'un mes quina via s'utilitza per fer la consulta

Joan Herrera ha criticat les polítiques d'austeritat del govern en la seva intervenció en el debat de política general al Parlament. El coordinador nacional d'Iniciativa per Catalunya Verds ha defensat la consulta. Ha proposat que el Parlament acordi en el termini d'un mes la via per fer aquesta consulta sobiranista. Herrera afirma que l'autonomisme i la Constitució ja no tenen consens a Catalunya.

RedaccióActualitzat
El debat de política general al Parlament s'ha reprès amb la intervenció del president del grup parlamentari d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa. Joan Herrera ha proposat que les forces polítiques intentin arribar a un acord perquè en el termini d'un mes es trobi la via per plantejar la consulta. En aquest sentit, el líder d'Iniciativa ha dit que els models de l'estat de les autonomies i de la Constitució no tenen consens a Catalunya.

Joan Herrera ha explicat en el seu discurs que "cal guanyar la democràcia" per acabar amb la corrupció. Segons Herrera, cal avançar en quatre vessants concrets com el dret a decidir, la regeneració democràtica, la lluita contra la desigualtat i el respecte a la natura. El president del grup parlamentari d'ICV-EUiA també ha destacat el fet que hi ha un "país mobilitzat nacionalment", com ho va demostrar l'èxit de la Via Catalana cap a la Independència. Herrera ha dit que defensen la consulta "en les millors condicions possibles", sigui l'any que ve o més endavant: "Nosaltres volem votar i, per això, volem la via que sumi més gent i que la faci més inapel·lable".

Joan Herrera ha criticat la política de retallades del govern, especialment en salut i educació. "Com es pot dir que hi ha una millora dels llocs de treball?", s'ha preguntat el líder d'Iniciativa, que ha assegurat que l'atur no s'ha reduït: "Aquesta és la crua realitat. Retallem massa intensament i massa ràpid. Això està ofegant el país". Sobre aquesta qüestió, Herrera ha acusat ERC de no haver evitat que CiU apliqui aquestes retallades. El diputat ecosocialista ha exigit al partit d'Oriol Junqueras que "no miri cap un altre costat" i treballi per revertir la política d'austeritat del Govern.

El president, Artur Mas, ha respost Joan Herrera afirmant que la realitat de molts anys desmenteix que el govern s'hagi carregat la garantia del servei públic. Segons Mas: "No hauríem hagut d'apretar tant, no hauríem hagut nosaltres d'assumir tants costos polítics i la gent tants costos des de tots els punts de vista, si la nostra situació de partida hagués estat diferent". Discrepàncies en les polítiques socials i més afinitats en el capítol del dret a decidir. El president de la Generalitat ha remarcat que subscriu els punts de vista que havia exposat, també quan Herrera ha dit que prefereix la línia Quebec que la dels Països Bàltics.
Anar al contingut