Barcelona

Herrera culpa Zapatero de ser una "màquina de desànim" de l'electorat d'esquerres

El cap de llista d'ICV-EUiA per les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha atribuït a les polítiques de José Luis Rodríguez Zapatero bona part de la davallada de vots de la forces del tripartit a les eleccions al Parlament. L'endemà dels comicis, s'ha referit al president espanyol com una "màquina de desànim" de l'electorat d'esquerra. Herrera també explica el descens per la "falta de relat esquerra-dreta" en les polítiques del tripartit i per la sentència de l'Estatut. Malgrat tot, Herrera ha celebrat que la coalició que encapçala hagi aguantat la compostura, l'ha presentada com "el referent" progressista en un Parlament que ha girat cap a la dreta i ha anunciat que es reuniran amb organitzacions socials i ambientals per definir un nou "full de ruta" de les esquerres.

Actualitzat
Joan Herrera, que ha comparegut a la seu del partit acompanyat de Jordi Miralles, d'EUiA, ha considerat que Zapatero ha "liderat la desafecció de l'esquerra" i no ha ajudat a "aixecar el cap" amb la reunió, en plena jornada de reflexió, amb els representants de les principals empreses de l'estat.

Herrera també ha justificat el descens del PSC, ERC i, en menor mesura, ICV-EUiA, perquè el govern de José Montilla "no ha sabut situar el relat d'esquerra-dreta en les polítiques que ha fet" i també pels efectes de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut. També ha lamentat que alguns ja donessin "la batalla per perduda" abans de començar.

Davant del fet que ICV-EUiA hagi aguantat bé el cop, Herrera ha celebrat que la coalició sigui una força "coherent i consolidada" i que serà "un referent" de la gent d'esquerres "perquè no hi hagi retrocessos socials, ni en matèria ambiental, i per avançar nacionalment però de forma cohesionada".

El dirigent ecosocialista ha anunciat que obrirà una ronda de contactes amb organitzacions socials i de medi ambient per reconstruir l'esquerra. "És el moment que l'esquerra s'aixequi i definim un full de ruta compartit per intentar avançar".

També ha promès ser "a la primera línia de front" davant dels avenços de la dreta xenòfoba, en referència a la Plataforma per Catalunya, i ha lamentat que aquest partit hagi aconseguit vots, encara que sense entrar al Parlament, també en barris on el PP ja havia alimentat el discurs de la immigració.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut