Barcelona

Herrera aposta per l'avortament "lliure i gratuït" i critica que el PSOE no el despenalitzi

El candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha demanat la despenalització de l'avortament i que aquest sigui lliure i gratuït durant l'acte central amb les dones d'ICV-EUiA que s'ha fet a Barcelona. Ha criticat l'actitud que manté el govern respecte a aquest tema, ja que considera que no han escoltat les demandes de la societat en no voler fer una nova llei respecte a això. L'ecosocialista també ha presentat el seu programa electoral per aconseguir la igualtat entre homes i dones amb propostes com ampliar els permisos de maternitat i paternitat als 6 i 3 mesos, respectivament. També ha proposat reduir la jornada laboral a 35 hores setmanals.

Actualitzat
El candidat d'ICV-EUiA per Barcelona a les eleccions generals, Joan Herrera, ha criticat durament l'actual política del govern espanyol envers les dones i, en especial, que no hagi aprovat una llei d'avortament al·legant una "falta de demanda social". En aquest sentit, ha dit que la interrupció de l'embaràs hauria de ser un acte "lliure i gratuït".

"Si la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega s'ha oblidat de la seva condició de dona i que les dones demanen que l'avortament estigui fora del Codi Penal, per ella serà, però que les dones en prenguin nota", ha afirmat Herrera, que ha apostat per impulsar un conjunt de polítiques que defensin els drets de les dones i garanteixin la seva igualtat davant dels homes.

Herrera ha aprofitat un acte amb dones que ha ofert al Museu d'Història de Catalunya per presentar una proposta: la creació d'una "llei integral del temps" que permeti la plena conciliació laboral i familiar de les dones, i evitar la discriminació que pateixen actualment per aquest motiu.

El que planteja ICV-EUiA amb aquesta iniciativa és ampliar el permís de maternitat fins als sis mesos i el de paternitat fins als tres, així com les reduccions per lactància, per a atenció a fills menors de dotze anys o per a la cura de familiars dependents o amb problemes de salut. També preveu altres mesures centrades en el món laboral, com l'establiment de la setmana laboral de 35 hores o l'increment de la indemnització als treballadors per acabament d'un contracte temporal.

Herrera sosté que el problema del temps no es pot reduir als permisos per conciliar, com proposen PP i PSOE, ja que considera que les polítiques de conciliació són només una solució parcial.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut