Joan Herrera, al Parlament.
Joan Herrera, al Parlament.
Barcelona

Herrera anuncia que ICV-EUiA no anirà a la cimera econòmica i social i acusa Mas de "rebentar-la"

"Què carai hi hem d'anar a fer?", s'ha preguntat el líder de la formació ecosocialista, Joan Herrera. "Avui CiU, amb el suport d'ERC, ens està expulsant d'una cimera per pactar una reorientació de les polítiques", ha assegurat , en referència a un nou gest d'Esquerra per salvar el govern d'una derrota parlamentària.

RedaccióActualitzat
Iniciativa-Esquerra Unida no anirà a la cimera econòmica i social que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha convocat per a dissabte. El secretari general d'Iniciativa, Joan Herrera, ha anunciat la decisió, que ha justificat pel fet que són escèptics sobre els resultats que tindrà, un cop han vist l'aval d'Esquerra a les retallades de CiU. El líder d'ICV, de fet, ha acusat Mas de "rebentar" la cimera.

"Avui CiU, amb el suport d'ERC, ens està expulsant d'una cimera per pactar una reorientació de les polítiques", ha assegurat Herrera, en referència a un nou gest d'Esquerra per salvar el govern d'una derrota parlamentària. En aquest cas, ERC ha rebutjat una moció del PSC per deixar sense efecte la supressió d'una paga extraordinària als funcionaris aquest any. Herrera s'ha preguntat "què carai hi hem d'anar a fer?", si el president català no mostra cap senyal de voluntat de canvi.

El PP també ha tornat a demanar que s'ajorni la cimera fins que no es concretin els pressupostos de la Generalitat per a aquest any.

Justament aquest dimecres, el president Mas, responent a preguntes de diversos grups, va assegurar que la cimera no es farà si detectava que no ha d'anar bé perquè al darrere només hi ha interessos partidistes.
Anar al contingut