Hernando demana que s'acabi la hispanofòbia (EFE)

Hernando confirma que el PP inclourà esmenes als pressupostos al Senat

El PP utilitzarà la seva majoria absoluta al Senat per ajornar una setmana el debat dels pressupostos a la cambra alta

RedaccióActualitzat

El PP utilitzarà la seva majoria absoluta al Senat per ajornar una setmana el debat dels pressupostos a la cambra alta, segons ha anunciat el portaveu del grup popular al Senat, José Manuel Barreiro. El debat havia de començar aquest dimarts, però ara els senadors del PP han demanat que s'amplïi el termini per presentar tant esmenes parcials als pressupostos com el debat a la totalitat després del suport del PNB  a la moció de censura de divendres contra Mariano Rajoy.

Abans, el portaveu popular Rafael Hernando ha advertit que el PP inclourà esmenes als pressupostos sobre les qüestions que abans no podia abordar pel seu pacte amb el PNB, i que ho defensaran a la Cambra Alta.

Si aquest diumenge va ser la vicesecretària d'Estudis dels populars, Andrea Levy, qui va anunciar que el PP faria els canvis que considerés oportuns durant la tramitació al Senat dels pressupostos, on té majoria absoluta, aquest dilluns ho ha confirmat Rafael Hernando a Telecinco.

El portaveu del PP al Congrés ha assegurat que on no canviaran d'opinió és en les esmenes a la principal mesura que va aconseguir incloure el PNB als pressupostos, la pujada generalitzada de les pensions.

"Les persones grans, que estiguin tranquil·les. Tindran una de les majors pujades de la nostra història,  així es va pactar no només amb el PNB -que va ser el que va posar sobre la taula aquest augment de les pensions- sinó amb la resta de formacions que van donar suport als pressupostos."

Hernando ha recordat que el PP ara ja no té cap lligam amb el PNB i tenen les "mans lliures" per millorar els comptes de l'Estat i afegir algunes esmenes que amb el PNB no podien tirar endavant,

"Han trencat la confiança entre les diferents formacions".

Rafael Hernando creu que aquests són uns pressupostos "per a tots" i que són els mateixos comptes que haurien volgut fer els populars en el  primer any de govern de Rajoy, el 2012, però que no van poder perquè els socialistes "havien deixat Espanya arruïnada".

ARXIVAT A:
PNBPPPensionsMoció de censura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut