Barcelona

Hereu exigeix responsabilitats a les empreses elèctriques i que tots els abonats tinguin llum abans d'aquesta nit

L'Ajuntament de Barcelona demanarà indemitzacions "patrimonials" a Red Eléctrica i Fecsa-Endesa per l'apagada que afecta la capital catalana. Així ho ha assegurat l'alcalde Jordi Hereu en una compareixença davant dels mitjans. A gairebé 24 hores de l'apagada, més de 80.000 abonats continuen encara sense llum. Són clients que depenen de l'estació transformadora del passeig Maragall.

Actualitzat

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha llegit una declaració institucional en què s'ha mostrat indignat per la situació de caos que està vivint la ciutat arran de l'apagada que ahir va deixar uns 350.000 usuaris sense electricitat. Hereu ha mostrat el seu ple suport al malestar i a la indignació expressats pels veïns per la dimensió de l'avaria. "No acceptarem que la ciutat passi una altra nit com aquesta", ha exclamat. Dit això, ha agraït a la ciutadania el civisme amb què han respost i ha destacat que des del punt de vista de la seguretat no s'ha podruït cap incident destacable.

L'alcalde de Barcelona ha exigit a les companyies administradores del subministrament elèctric, Fesca Endesa i Red Eléctrica Española, que resolguin la situació com abans millor i que aclareixin les causes de l'apagada. També ha reclamat als responsables que facin les inversions necessàries perquè no es torni a repetir una situació com aquesta i ha anunciat que l'Ajuntament demanarà indemnitzacions "patrimonials".

Anar al contingut