Dues mans fent la forma d'un cor, símbol dels enamorats
Sant Valentí és el dia dels enamorats en la tradició anglosaxona.
Barcelona

Hereu apunta ara que el segon festiu local serà el 7 de març en comptes de Sant Valentí

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, apunta ara que el festiu local serà el 7 de març en comptes de Sant Valentí. La data encara s'està negociant però sembla que s'acabarà instal·lant en la "setmana blanca" escolar. Segons ha explicat Hereu, les converses entre l'Ajuntament de Barcelona i el Consell Barcelona Comerç "apunten" en aquesta direcció, a l'estil del que han fet ja altres poblacions catalans.

Actualitzat
El mateix alcalde Hereu va ser qui va proposar la data del 14 de febrer per allargar el cap de setmana de Santa Eulàlia. En el moment de donar a conèixer la decisió, el consistori ja es va mostrar obert a negociar canvis en el calendari. Tot apunta que aquestes converses avancen cap a un canvi de dia.

El Consell Barcelona Comerç prefereix que el festiu no caigui en Sant Valentí perquè podria afectar el seu negoci. En canvi, no veuen amb mals ulls acollir-se al 7 de març, el dilluns de la "setmana blanca" escolar. Hereu, però, puntualitza que el procés de diàleg amb el món del comerç encara no està tancat tot i que reconeix que la seva opinió "és molt rellevant".

Un segon festiu a banda de la Mercè

Barcelona va escollir en un ple municipal el 14 de febrer com a segon festiu local. El primer és el 24 de setembre, per la Mercè. El consistori va explicar llavors que el segon dilluns de Pasqua, el que tradicionalment escollia la ciutat, ja és un dels festius marcats al calendari de la Generalitat per a tot el país. Per això, l'Ajuntament es decantava pel 14 de febrer per aprofitar que cau en dilluns i permetia allargar a tres dies les festes majors de Santa Eulàlia.

L'oposició ha criticat l'elecció del 14 de febrer perquè no s'havia donat a conèixer als comerciants ni s'havia consensuat amb els grups municipals. CiU assegura que va contra la tradició, i el republicà Jordi Portabella assenyala que el festiu entra en contradicció amb la fortalesa del dia de Sant Jordi, tradicional festa dels enamorats a Catalunya.
Anar al contingut