Barcelona

Hererra proposa un model d'estat federalitzant i una revolució verda

Davant de representants del món econòmic, social i cultural, el cap de llista per Barcelona d'Iniciativa per Catalunya Verds - Esquerra Unida i Alternativa, Joan Herrera, ha defensat la seva aposta per l'ecologia, el que ell anomena "revolució verda". El candidat ecosocialista ha dit que Espanya no pot continuar sent un país de nous rics ni seguir consumint sense mesura.

Actualitzat
Durant un dinar a Tribuna Barcelona, Joan Herrera ha defensat un model federalista de l'Estat que reconegui "el caràcter plurinacional". Segons el líder d'ICV-EUiA, aquesta és "l'aposta del catalanisme d'esquerres, que garanteix que Catalunya sigui un sol poble". Herrera creu, a més, que la reforma constitucional hauria de recollir "sense complexos el dret de decidir".

Un altre dels eixos que ha defensat el candidat ecosocialista és el que ha anomenat "la revolució verda", que ha de servir per combatre el canvi climàtic. Herrera l'ha definida com una revolució "tranquil·la, serena, però constant i profunda" i suposa una resposta "conscient del moment en què estem". En aquest marc, ICV-EUiA proposa crear una vicepresidència de Sostenibilitat, que garanteixi la coherència de totes les polítiques de l'Estat i situï l'ecologia al centre de l'agenda de govern, com un motor de les polítiques socials i econòmiques. Segons Herrera, totes aquestes mesures poden contribuir a canviar el cicle econòmic.

Herrera també ha anunciat que la seva formació no donarà suport a l'exministre del PSOE José Bono per presidir el Congrés, perquè simbolitza el gir de José Luis Rodríguez Zapatero cap a concepcions menys plurals de l'Estat. Mentrestant, el candidat d'Esquerra Unida al Congrés, Gaspar Llamazares, ha començat la campanya electoral a Saragossa, des d'on ha demanat el vot "valent, unitari, insatisfet i rebel" per al canvi i els somnis d'esquerra.
Anar al contingut