Nova York

"Hèrcules" deixa almenys 15 morts en congelar un terç dels Estats Units

La tempesta "Hèrcules" ha provocat nombrosos problemes a la zona est dels Estats Units. A Boston, s'han registrat gruixos de neu de 60 centímetres i els termòmetres han baixat en picat. S'han suspès més de 2.000 vols.

RedaccióActualitzat

Es diu "Hércules" i ningú no l'esperava. Les previsions no havien aconseguit detectar la força amb què ha arribat la primera gran tempesta de l'hivern del 2014 als Estats Units, una tempesta de neu, fred i vent que ha deixat, almenys, 15 morts i temperatures molt baixes que han paralitzat les activitats al nord-est del país

La gran ciutat de Nova York ha tornat a ser sacsejada per un fenomen meteorològic, com fa poc més d'un any ho va ser per l'huracà "Sandy". Ara, però, ha deixat imatges més amables de persones jugant al mig de Times Square fent l'àngel o una guerra de boles de neu.

Times Square

Però per a qui la tempesta no és cap joc és per al demòcrata Bill de Blasio, el flamant nou alcalde de Nova York. Com els seus predecessors, De Blasio haurà d'estar al capdavant d'una ciutat que ha patit els majors col·lapses de la història dels Estats Units per aquest tipus de fenòmens atmosfèrics.

Les primeres mesures que ha pres, igual que van fer dijous altres autoritats de la costa nord-est dels EUA, són, d'una banda, demanar als ciutadans que es quedin a casa en la mesura del possible i, de l'altra, començar a organitzar un petit "exèrcit" per plantar cara a "Hércules". Contra la tempesta, ha mobilitzat 1.700 llevaneus i 450 vehicles més per tirar sal en un dels focus urbans que més pot patir encara.

La tempesta també ha obligat a declarar la situació d'emergència en diversos estats, s'han cancel·lat almenys 2.300 vols i s'han tancat escoles en una tercera part del país. Sobretot, la tempesta, que ha deixat gruixos de més de 60 centímetres de neu en alguns punts, ha provocat problemes, a banda de Nova York, sobretot a Chicago, Boston i Washington DC.

Al llarg de divendres, la tempesta gèlida ha avançat cap al nord dels EUA i a banda de les cancel·lacions i retards en els vols, ha provocat el tancament de les principals autopistes de Nova York i Pensilvània. Els horaris de trens també han hagut de ser modificats.

Les previsions meteorològiques pronostiquen temperatures per sota dels 29 graus a Dakota del Nord i Minnesota, amb ventades que portaran la sensació tèrmica a nivells perillosos, la d'uns 45 graus negatius.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut