"Hem passat de buidar dos negocis a l'any a una vuitantena": els efectes de la pandèmia

La crisi de la pandèmia ha disparat la feina de les empreses que buiden pisos i locals

Mireia Rom Salvador / Mireia Segú SolivaActualitzat

A començaments del 2020, a Catalunya hi havia 255.000 centres de treball, una xifra que s'ha mantingut estable en els últims anys. En els mesos més durs del confinament, però, es va desplomar i ja no s'ha recuperat. Al cap de l'any, s'havien perdut més de 18.000 establiments.

 

 

Això ha disparat la feina de les empreses que es dediquen a buidar pisos i locals, reflex dels que no han pogut tirar endavant el seu negoci i de persones que han mort a causa de la Covid.

Toni Parra, propietari de Vaciamos y Donamos, ha passat de buidar un o dos negocis a l'any a una vuitantena des de l'estat d'alarma. En el cas dels pisos, la feina se'ls ha multiplicat, almenys, per cinc, tal com expliquen en aquest vídeo:

Toni Parra, de Vaciados Barcelona, tot el que troba en els pisos ho ven a les prestatgeries del seu magatzem, convertit en un calaix de sastre: mobiliari d'hotels, peces de roba, material escolar, copes de bars i restaurants, cadires d'oficines... Alguns objectes, fins i tot, estan per estrenar.

"Vam buidar un hotel. On poso 200 calaixeres i 200 miralls? Me'n vaig quedar 20 i la resta els vaig portar a la deixalleria. Allà em van dir: 'Però si és nou!' I els vaig respondre: 'És que no m'hi cap res més!'"

Els Encants de Barcelona és el mercat de segona mà per excel·lència, on també s'ha notat l'increment dels buidatges. Daniel Santiago Santín és operador de subhasta i explica que es veu "més la desesperació de la gent, que està més endeutada i l'única solució que té és tancar": "Ens hem trobat amb persones que busquen efectiu per passar el mes."

 

 

Els productes que provenen de pisos i d'empreses es venen per lots sencers. A primera hora, els paradistes els exposen al públic i cada dilluns, dimecres i divendres, a les 8.00, els subhasten. La majoria s'adjudiquen per valors que no arriben als 1.000 euros.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut