Hèctor López Bofill
Hèctor López Bofill

El jurista López Bofill, acusat d'injúries a l'autoritat i amenaces a Twitter

Professor universitari i independentista molt actiu, qualifica la citació judicial que ha rebut d'atac a la llibertat d'expressió

RedaccióActualitzat

El jurista i professor universitari Hèctor López Bofill està citat a declarar aquest dilluns 8 de maig a la Ciutat de la Justícia com a investigat per "una sèrie de tuits" publicats al seu compte de Twitter.

Ho ha explicat ell mateix en aquesta xarxa social, i ha atribuït la citació a les seves opinions polítiques, ho ha definit com un "nou atac a la llibertat d'expressió" i ha considerat que la democràcia espanyola està cada vegada més a prop de la turca:

 

 

Segons López Bofill, que afirma que ha pogut veure l'expedient policial que ha motivat la citació, l'investiguen arran d'un tuit que va publicar el 8 de febrer. En el tuit deia que "es recordaria" dels funcionaris que han contribuït a "extorquir Catalunya". Els policies ho haurien interpretat com una amenaça, i la fiscalia li atribueix els delictes d'injúries a l'autoritat, amenaces i contra els drets fonamentals:

 

 

En l'expedient també hi ha altres tuits que els policies van considerar que havien d'afegir a la investigació: 

 

 

 

López Bofill, que és professor de Dret Constitucional a la Universitat Pompeu Fabra, ha destacat en la promoció d'entitats independentistes com Sobirania i Progrés o el Cercle d'Estudis Sobiranistes. En les eleccions al Parlament del 2010 va ser el cap de llista per Tarragona de Solidaritat Catalana per la Independència, però no va sortir escollit.

Quan han conegut la citació judicial, diversos líders polítics i d'entitats sobiranistes han expressat el seu suport a López Bofill a les xarxes socials:

 

 

 


 

 

Anar al contingut