Motococlisme

Héctor Barberà i Rubén Xaus pugen al lloc més alt del podi aquest cap de setmana

Dosaigües, un petit poble de la comarca de la Foia de Bunyol, es va convertir ahir en una festa, perquè Héctor Barberà va guanyar, a Anglaterra, la seva primera prova en el Mundial de 125 centímetres cúbics. L'èxit d'aquest jove pilot de 16 anys es va completar amb la victòria de Fonsi Nieto en els 250. Un altre èxit del motociclisme espanyol, aquest cap de setmana, ha estat la victòria del català Rubén Xaus en el Mundial de superbikes.

Ahir els veïns de Dosaigües van seguir fil per randa la carrera del vuitè de litre del Gran Premi d'Anglaterra. En la prova, el seu paisà, que només té 16 anys, va aconseguir la primera victòria del seu palmarès. En aquesta categoria, Dani Pedrosa, que va caure en la derrera volta, és el líder de la classificació general. Fonsi Nieto també va guanyar la prova del quart de litre, i Sete Gibernau va ser segon en Moto GP, després que els jutges van penalitzar Valentino Rossi. Aquesta matinada, un altre català ha pujat al podi en una prova internacional, el Campionat del Món de superbikes. Rubén Xaus va guanyar la primera sèrie nord-americana disputada a la pista californiana de Laguna Seca. Xaus va fer una carrera perfecta. Sortia des de la segona fila i de seguida es va col·locar líder, lloc que no va abandonar fins a creuar la línia de meta. En la primera sèrie també va rodar primer, però va caure tot sol. El pilot de Ducati ha guanyat tres carreres aquest any i és segon del Mundial, a 122 punts de l'anglès Neil Hodgson. El català Gregori Lavilla és cinquè. El de Suzuki ha combinat una cinquena plaça amb un abandó per caiguda.