L'autobús d'Hazte Oír, sense els adhesius
L'autobús d'Hazte Oír, sense els adhesius
Barcelona

Hazte Oír s'emporta l'autobús, però haurà de pagar una multa de 1.700 euros

Mig centenar de persones han escridassat i llençat ous i salsa de tomàquet contra el líder de l'associació ultracatòlica

RedaccióActualitzat

El pas de l'autobús transfòbic d'Hazte Oír per Catalunya ha durat ben poc. Els Mossos d'Esquadra l'han aturat al peatge de Martorell i l'han portat al dipòsit de vehicles de Castellbisbal.

El motiu, un expedient sancionador de la Generalitat, que creu que el missatge de l'autobús infringeix la llei del 2014, que garanteix els drets de les persones LGTBI.

L'entitat ha hagut de retirar el missatge i els adhesius per poder recuperar l'autobús, que ja s'ha posat en marxa per abandonar Catalunya. La Generalitat els ha imposat una multa de 1.700 euros.

 

Aquesta és la història del pas de l'autobús, farcida d'incidents i polèmiques:

Aturats al peatge

Els Mossos d'Esquadra han decidit aquest migdia immobilitzar i retirar de la via pública l'autocar d'Hazte Oír, després que la conselleria d'Acció Social ha obert un expedient sancionador contra la seva campanya. L'autobús ha estat traslladat cap a un dipòsit de vehicles de Castellbisbal.

L'autocar tenia previst passar per Pallejà i Barcelona, però els Mossos l'han aturat aquest matí al peatge de Martorell quan es dirigia cap a la localitat del Baix Llobregat. La policia ha comprovat la documentació del vehicle, n'ha revisat l'estat i finalment ha decidit immobilitzar-lo i portar-lo al dipòsit de Castellbisbal.

La consellera d'Acció Social, Dolors Bassa, ha assegurat que l'autobús, tot i haver canviat el lema, ja ha portat "prou polèmica" i que "en un espai de convivència com Catalunya, on la discriminació ha de tenir tolerància zero, aquest ja és prou motiu per obrir l'expedient sancionador". La multa podia ser de fins a 3.000 euros. Finalment en pagarà 1.700. L'associació ja ha dit que recorrerà la sanció.

 

Protesta amb ous i tomàquets a Pallejà

Aquest divendres al matí, mig centenar de persones s'han concentrat a l'accés de Pallejà, on l'entitat havia de fer un acte per manifestar-se contra l'autocar. Fins allà s'ha desplaçat el líder de l'entitat, que ha estat escridassat i fins i tot li han llençat un parell d'ous i salsa de tomàquet.

A primera hora, l'Ajuntament de Pallejà havia hissat la bandera de l'arc de Sant Martí, símbol dels drets LGTBI, per protestar contra l'arribada de l'autobús.

 

Ahir, el consistori ja havia prohibit l'acte que tenia previst l'entitat, en considerar que la campanya d'Hazte Oír incompleix l'ordenança de Convivència Ciutadana i no respecta la diversitat ètnica, cultural, religiosa o sexual.

A Barcelona també hi ha hagut tensió amb Hazte Oír

Un grup de persones del col·lectiu en defensa dels drets dels transsexuals ha increpat i llençat pintura a un altre membre d'Hazte Oír. Això ha provocat algun moment de tensió.

 

Missatge modificat

L'associació Hazte Oír va haver de modificar el missatge del seu autocar després d'haver estat denunciat per incitació l'odi: "Complim la resolució del jutge i afegim aquest missatge, el del bullying, que havien demanat associacions de transsexuals, i ens unim a la seva petició perquè no pateixin assetjament", ha indicat el president d'Hazte Oír, Ignacio Arsuaga.

L'autocar va sortir dijous al migdia del Santiago Bernabéu, a Madrid.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut