Jacinda Ardern ha entomat amb un somriure la interrupció de la seva filla

"Hauries de ser al llit": la difícil conciliació de la primera ministra de Nova Zelanda

Jacinda Ardern explicava les mesures anti-Covid en un directe de Facebook quan la seva filla de tres anys l'ha interromput

Irene Vaqué ReigActualitzat

L'hora d'anar a dormir pot ser un maldecap per a moltes famílies. I, fins i tot si es disposa de mainadera o d'un familiar per facilitar la conciliació, l'infant en qüestió pot fer saber amb claredat qui prefereix tenir al costat abans de caure en braços de Morfeu.

És el que li ha passat a la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, que s'ha trobat que la seva filla Neve, de 3 anys, l'ha interromput mentre feia un directe a Facebook.

Ardern s'adreçava a la nació per parlar del relaxament de les restriccions anti-Covid quan s'ha sentit una veu que deia: "Mama?".

Aquesta és la seqüència del moment:  

En veure que era la seva filla qui li demanava l'atenció, Ardern li ha recordat que se suposava que ja havia de ser al llit. "No", ha contestat senzillament la nena, per a qui els assumptes de l'Estat no eren tan importants com tenir la mare a prop a l'hora d'anar-se'n al llit.

"És hora de dormir, estimada, torna-te'n cap al llit. Vinc de seguida. D'aquí a un minut", ha replicat Ardern, de 41 anys.

L'argument no ha convençut la nena i la mare s'ho ha pres amb sentit de l'humor. "Bé, no ha funcionat, oi?", ha comentat Ardern, que ha assumit que no seria tasca fàcil:

"He pensat que seria un bon moment per fer un Facebook Live, que aniria bé. Algú més té fills que s'escapin tres o quatre vegades quan ja han de ser al llit? Afortunadament, hi ha la meva mare i ens pot ajudar".

La nena, però, no es conformava i ha demanat a la mare per què s'allargava tant. Al final, Ardern ha decidit acabar l'"streaming" i dedicar-se a la Neve:

"Em sap greu, petitona, és molt llarg. D'acord. Em sap greu per tothom. Vaig a posar la Neve al llit perquè ja fa estona que hauria d'estar dormint".

El 2018, Ardern va esdevenir la segona primera ministra del món de ser mare en ple mandat. La primera va ser la pakistanesa Benazir Bhutto, als anys 90.

Una interrupció sonada

La proliferació del teletreball que va portar la pandèmia pot haver fet que la irrupció de fills en directes i videconferències cridi menys l'atenció. Sigui com sigui, afrontar-ho amb naturalitat és un gran què.

Un dels casos més sonats va ser el del professor Robert Kelly a la BBC. Mentre intervenia per parlar de Corea del Sud, els seus fills es van colar a l'habitació des d'on feia la videoconferència i també es va veure com la mare els anava al darrere i se'ls enduia intentant passar desapercebuda, sense èxit. La gravació del moment ha sumat milions de visualitzacions:

El vídeo es va viralitzar i la família sencera va acabar apareixent a la BBC per parlar del moment i també per desmentir el tòpic dels que van pensar que la mare era una mainadera.

ARXIVAT A:
Família Nova Zelanda
Anar al contingut