El raper Pablo Hásel a l'exterior dels jutjats de Lleida en una imatge d'arxiu
El raper Pablo Hásel a l'exterior dels jutjats de Lleida en una imatge d'arxiu

Hasél, condemnat a 6 mesos de presó per agredir i insultar un periodista de TV3 a la UdL

El jutge descarta imposar una ordre d'allunyament al raper lleidatà

RedaccióActualitzat

El jutjat penal 1 de Lleida ha condemnat el raper Pablo Hasél a sis mesos de presó per un delicte de lesions a un periodista de TV3 durant una tancada a la Universitat de Lleida, el 2 de juny del 2016.

Segons el jutge, ha quedat provat que Hasél va empènyer, insultar i ruixar amb un líquid de neteja el periodista i, per aquest motiu, a més de la pena de presó, l'obliga a indemnitzar la víctima amb 12.150 euros.

La sentència també condemna per un delicte de coaccions Hasél i tres acusats més, i imposa a cadascun d'ells una multa de 5.400 euros per haver impedit que els periodistes gravessin tapant-los les càmeres amb les mans o amb roba, insultant-los i impedint-los l'entrada al despatx.

El magistrat descarta imposar a Hasél una ordre d'allunyament perquè entén que no representa "ara" cap perill per a la víctima.

Els fets que ara s'han jutjat van tenir lloc el 2 de juny del 2016, al despatx del rector de la Universitat de Lleida. Quan els mitjans de comunicació van intentar cobrir una protesta de treballadors i professors de la universitat contra l'ocupació del despatx del rector per part d'estudiants i joves. Alguns dels joves concentrats es van enfrontar amb periodistes que cobrien la notícia, que van rebre empentes i se'ls va llançar líquids.

Un altre periodista, un fotògraf del diari Segre, va rebre una empenta i va caure damunt d'una taula del despatx del rector. Posteriorment li van ruixar el clatell amb vinagre.

Dos periodistes de TV3 van presentar una denúncia a la policia per agressions, ja que segons es podia veure en diverses imatges enregistrades per altres mitjans i també per telèfons mòbils, se'ls va impedir gravar la protesta cobrint-los amb jaquetes i també donant-los empentes.

TV3 va denunciar també danys a la seu de Lleida, que va aparèixer amb pintades i vidres trencats dies després de l'incident.

Hasél, a les xarxes socials ha qualificat el judici per aquests fets de "farsa" i ha dit que encara té l'opció del recurs:

 

 

Altres causes obertes

Pablo Hasél té altres altres causes obertes per les quals podria entrar a la presó. El 8 de gener va ser jutjat al penal 3 de Lleida acusat d'obstrucció a la justícia, amenaces i maltractament d'obra. Se l'acusa d'haver agredit un home que va declarar com a testimoni en un judici per una presumpta agressió d'un guàrdia urbà a un menor, en el qual l'agent va ser absolt. Segons el denunciant, Hasél li va clavar una puntada de peu i el va amenaçar mentre l'acusava per "fals testimoni" en el judici.

En cas que acabi sent condemnat en ferm o pel cas de lesions i coaccions o pel d'amenaces i obstrucció a la justícia, Hasél hauria d'ingressar a la presó.

L'Audiència Nacional va acordar suspendre l'execució de la condemna de dos anys de presó que va imposar el 2014 al raper lleidatà per enaltiment del terrorisme per uns vídeos que va publicar a internet en què feia referència a ETA, Terra Lliure, els Grapo i Al-Qaeda. L'Audiència va establir com a condició per deixar en suspens la condemna durant tres anys que Hasél no tornés a cometre cap delicte durant aquest període o fos condemnat en ferm per algun altre delicte.

Aquest mateix tribunal, l'Audiència Nacional, va condemnar de nou el 2018 Hasél per enaltiment del terrorisme a dos anys i un dia de presó tot i que posteriorment li va rebaixar la pena a nou mesos i un dia i a una multa de 5.400 euros, que si no acaba pagant, haurà de sumar un altre any de presó.

ARXIVAT A:
Judicial
Anar al contingut