Has patit les conseqüències de l'apagada? Explica'ns-ho (VII)

Bona part de la ciutat de Barcelona i diverses localitats de l'àrea metropolitana s'han quedat sense llum. Això ha afectat els semàfors, alguns hospitals, comerços, domicilis particulars i diverses infraestructures ferroviàries. Tot plegat ha convertit la ciutat en un caos. Has patit les conseqüències de l'apagada generalitzada? Explica'ns-ho! I si n'has fet fotos, envia'ns-les.

Actualitzat

Explica'ns la teva experiència o envia'ns les teves fotos aquí!

Esther Rodríguez
Estic de vacances al Maresme i segueixo la notícia amb preocupació, tinc el congelador ple de menjar. Demà tindré que baixar a Barcelona per tirar-ho tot.
Això si, m'agradaria que els polítics deixessin de dir tantes tonteries i fossin els responsables de les empreses qui expliquessin el que ha passat i quan es solucionarà. També dir que és lamentable que a Sant Gervasi i Les Corts el subministre hagi arribat tan aviat. ¿No serà per què tots els polítics viuen per aquestes zones? Sra. Mayol quina samarreta es posarà demà?

Montse Fornells
Què vol dir l'hora "baixa"?????? les 10 de la nit, les 3 de la matinada???... Francament el que més he trobat a faltar són detalls concrets... fins aquet matí no s'ha parlat de barris.. mai s'ha aclarit quin barri depenia de cada ramal de llum, encara no es sap on són els grups electrògens... i és ben cert que comunicar-se amb fecsa fou una lluita tremenda. I des del 010, ahir et responia algú que, en quan sentia la teva pregunta, et posava directament la gravació corresponent... total, un "sidral". Ah, estic a la Sagrada Família, que té edificis "sense" i edificis "amb" llum... Jo, és clar, estic en un "sense" i 7 pisos per pujar.

Lídia Alé
Responsabilitats per la caiguda de la línia i responsabilitats per la reacció de les companyies i de les administracions. I responsabilitat també per alguns informadors de FECSA que durant el dia han anat donant informacions diferents. Hem tingut més informació a les webs dels mitjans de comunicació que no pas a FECSA on ara mateix encara no tenen ni idea del que ha dit el Conseller Castells. La paciència es va esgotant.

Montserrat Puiggròs Brugueras
Ens han dit els senyors de l'Ajuntament que mentre tinguem l'avaria de llum a la ciutat hem d'estalviar energia, a fi de no carregar la xarxa i solventar abans el problema, i jo em pregunto:
A qui va dirigida aquesta demanda? Ahir per la tarda (dia de l'apagada) si anaves a qualsevol centre comercial de la ciutat (jo vaig anar a dos) el malbaratament de la llum era considerable (com sempre), també vaig veure molta gent amb corbates i vestits d'americana con si fos l'hivern, ja que a les oficines deuen tenir l'aire condicionat a tota llet. Mentre altre gent no tenien llum ni per escalfar-se un got de llet (no té res a veure, però si que per solidaritat .... )

A qui demanen que estalviem, als de sempre ? i els altres que malbaraten, què passa amb ells ? Aquestes demandes no tenen gens de credibilitat i la gent no en fa cas.

Bernard Fesnieres
Les 2 companyies es passen la pilota d'una a l'altra. Però segur que els seus directius tenen llum a casa seva. És una vergonya que culpin d'unes obres la caiguda d'un cable i que diguin que porten més d'una setmana en reparar un cable trencat. A Madrid això no passaria mai.

Fermí Doménech Lanau
Em sap molt greu el que passa a BCN i no li desitjo mal a ningú, però no creieu que n'esteu fent un gra massa ? Gairebé el 100 % del TN ha girat vers això, molts programes de tv3 parlen d'això. A la resta de Catalunya passen o han passat coses que afecten a igual o més gent i no se'ls dóna la mateixa importància. Em sap greu dir-ho però sovint els barcelonins són massa barcelonins i poc catalans.
Una abraçada als afectats, vosaltres no en teniu cap culpa. Espero que tot se solucioni aviat.

Elisabet Alonso Clavell
No puc entendre, com en una ciutat tan gran estiguem sense llum! Em sembla deplorable! I encara més si es té en compte el gran creixement que esta tenint Barcelona!

La veritat és que en un principi no vaig patir gaire, però al veure arribar les 21:00 de la nit, i que seguíem sense llum, vaig trucar al telèfon que estaven donant per la ràdio (a piles és clar!!) i en el qual es podia trucar a Fecsa. El telèfon en si ja era un "902..." i l'operadora, suposo que una mica nerviosa per tot el rebombori, no va saber localitzar el meu carrer! i ja em direu!! com nassos no em localitzen quan tinc un problema, però per enviar la factura bé que apareixo a la base de dades!!!!! Quin desastre!!

La veritat és que només volíem saber a quina central pertanyíem... i em vaig quedar sense saber-ho!! És clar!!

A hores d'ara encara seguim sense llum i ja per desclassificació hem sabut que el nostre generador era el de Maragall !! Ni fa 30 anys passaven aquestes coses!!!
M'agradaria saber qui té la culpa de tot això...però no pateixo ... mai es sabrà!!!

Xavier Aliaga
Visc al Barri de Gràcia i tinc un nen de 2 anys. La veritat és que el que ha passat és molt greu. Hi ha responsabilitats de tots tipus, però per sobre de tot, polítiques. Ja esta bé!, fins aquí hem arribat! Des de la impotència de tota la meva família, només demano que alguns personatges que tots coneixem tinguin la decència d'assumir el "mea culpa". Crec que els ciutadans de Barcelona i de qualsevol ciutat d'Espanya ens mereixem que passin aquestes situacions, les quals son típiques de països tercermundistes...
Repeteixo, ja n'hi ha prou!

Enric
Fa dos anys que vaig deixar Barcelona i vaig venir a viure i a treballar a Tarragona. Fets com aquests demostren que el país no està ben distribuït: empresa, serveis, universitats, centres d'investigació, administracions... tot es concentra en una petita part del territori. És hora de mirar a d'altres parts del país per fer-nos forts: per què no impulsar una descentralització real? Els nostres polítics s'ho haurien de fer mirar. Per cert, a Tarragona s'està de conya! es treballa bé, no pateixes embussos, els nens van a escola a peu i juguen encara al carrer... i tot i que és cara no arriba a la bogeria de Barcelona. Penseu-s'ho bé! Què feu encara en aquest forat? Us planyo.

Josep Bages Mur
No volem línies, no volem centrals, no volem que pugin el rebut, no volem aerogeneradors perquè fan impacte visual, no volem nuclears pel perill, no volem centrals de carbó per la contaminació, no volem obres al carrer per a les noves línies perquè molesten, no volem noves estacions transformadores al costat de casa pel camp magnètic, no volem…
Però, si no arriba el gran miracle tècnic tot són grans paraules dels polítics que per populisme admeten el no com a bo i per tots nosaltres seria bo que això serveixi per una autoreflexió.

Francesca A. Teruel
Que no ens enganyin: és veritat el que diu el José Luis Causarás Castelló: el dia 21 a les dues de la matinada ja va haver-hi baixades de tensió intermitents. Ja a les deu del matí, més o menys va haver-n'hi una que ens va fer quedar a les fosques uns instants. Després, el dia 23 a les 2.15, estàvem veient el final d'una pel·lícula a l'ordinador i una de les baixades el va fer desconnectar i ja vam anar a dormir per por de quedar-nos sense llum. I jo visc a Gelida, així que el problema no és tan centralitzat com diuen. A sobre dels preus que ens cobren, ens enganyen descaradament.
Si no amplien les xarxes, que no donin vistiplau a tantes i tantes vivendes com s'estan fent aleatòriament com al meu poble."

Marta González Serna
Nosaltres veníem de Corbera de Llobregat, quan vam baixar del bus i vam entrar a L'Illa, ben bé semblava un simulacre d'alguna cosa perquè estaven fent sortir tothom de les botigues i les alarmes sonaven sense parar. El pitjor és que ni podies treure diners per agafar un taxi o un autobús, que és el que ens va passar. Vam recórrer bona part de Barcelona a peu per no poder entrar en un banc a treure diners. Una passada."

Més opinions

Anar al contingut