Harvey Weinstein a l'arribada al tribunal penal de Manhattan, a Nova York
Harvey Weinstein a l'arribada al tribunal penal de Manhattan, a Nova York (Reuters)
Nova York

Harvey Weinstein serà jutjat per violació i fel·lació forçada

RedaccióActualitzat

El productor de Hollywood Harvey Weinstein ha estat acusat formalment de violació i fel·lació forçada. Ho ha fet aquest dimecres a la nit el gran jurat de Nova York, un tràmit que l'acosta al judici i que es produeix després que divendres passat es va entregar a la policia i li van comunicar els càrrecs de què se l'acusava.

Weinstein, denunciat massivament per més de 70 dones, va quedar en llibertat sota fiança d'1 milió de dòlars. L'acte d'aquesta nit ha estat breu, sense la presència del productor, i no s'han donat detalls nous sobre les acusacions o la identitat de les víctimes.

Notícia relacionada: Asia Argento fa emmudir Canes: Harvey Weinstein la va violar al festival fa 21 anys

La fiscalia li imputa quatre delictes sexuals a dues dones, en fets succeïts el 2004 i el 2013. El seu advocat ha dit que Weinstein es declara no culpable i que les relacions van ser consentides. També que es defensarà amb fermesa contra unes acusacions, diu, infundades.
 

 

 

 

Les denúncies al productor de 66 anys van començar a sortir a la llum al mes d'octubre passat. El cas del 2004 podria tractar-se de la denúncia feta per l'aspirant a actriu Lucia Evans, que ha assegurat que la va obligar a practicar-li sexe oral durant un viatge de negocis. 

El del 2013 es tracta d'una denúncia per violació d'una persona no identificada que ha dit a les autoritats fiscals que el productor de Hollywood l'havia forçat sexualment a l'habitació d'un hotel.

Notícia relacionada: Pulitzer per a "The New York Times" i "The New Yorker" per destapar el cas Weinstein

Hi ha almenys una altra investigació en curs en contra de Weinstein a Los Angeles i, segons mitjans com "The New York Times", els fiscals federals també han iniciat les seves pròpies investigacions.

El cas Weinstein, destapat la tardor de l'any passat, ha marcat un punt d'inflexió en la lluita contra les agressions sexuals i va ser l'inici del moviment #MeToo, a través del qual moltes dones han denunciat públicament haver patit assetjament i violacions.

ARXIVAT A:
Assetjament sexual Agressió sexual
Anar al contingut