Estudiants de la Universitat Harvard celebren la seva graduació.
Estudiants de la Universitat Harvard celebren la seva graduació. (Foto: Reuters)
Londres

Harvard, la millor universitat del món, mentre que la UB està en la posició 142 i la UPF, en la 155

La Universitat Harvard, als Estats Units, ocupa el primer lloc de la llista del diari "The Times" de les millors universitats del món. En total, a la llista, hi ha 199 universitats i no n'apareix cap de catalana fins al lloc 142, la de Barcelona. Tretze llocs enrere hi ha la Pompeu Fabra, a la posició 155. De la resta de l'Estat no n'apareix cap. Pel que fa als primers del rànquing, el segon lloc l'ocupa el Massachusetts Institute of Technology, també dels Estats Units, i el tercer és per a Cambridge, al Regne Unit. De fet, dels 10 primers llocs, 7 són dels Estats Units, 2 del Regne Unit, i 1 del Japó.

Actualitzat
La llista "Times Higher Education World Reputation Rankings" conclou que els Estats Units té set de les deu universitats més ben valorades d'arreu del món; el Regne Unit, dos, i el Japó, una. La Universitat Harvard (EUA) ocupa el primer lloc de la llista del diari "The Times" i la segueixen el Massachusetts Institute of Technology (EUA), Cambridge (Regne Unit), Califòrnia Berkeley (EUA), Stanford (EUA), Oxford (Regne Unit), Princeton (EUA), Tòquio (Japó), Yale (EUA), i el California Institute of Technology (EUA).

Altres universitats destacades són l'Imperial College London (en el lloc 11), la Universitat de Califòrnia (12), la Universitat de Michigan (13), la Johns Hopkins University (14) o la Universitat de Chicago (15).

De les 199 universitats de la llista, no n'apareix cap de catalana fins al lloc 142, la de Barcelona. Tretze llocs enrere hi ha la Pompeu Fabra, a la posició 155. De la resta de l'Estat no n'apareix cap.

La llista, que s'ha elaborat a partir d'una enquesta feta entre 13.338 acadèmics de 131 països d'arreu del món el 2010, surt publicada després de l'escàndol que hi va haver sobre la London School of Economics pels seus vincles amb un dels fills de Moammar al-Gaddafi, que hi va estudiar. Precisament, aquests vincles han fet dimitir el director del centre, que va reconèixer que la relació havia afectat la reputació de la universitat.
Anar al contingut