Hermione Granger, Ron Weasley i Harry Potter, a la pel·lícula
Hermione Granger, Ron Weasley i Harry Potter, a la pel·lícula
Nashville

Harry Potter, prohibit en una escola dels EUA perquè conté encanteris "reals"

La biblioteca d'un centre catòlic de Nashville censura els llibres de la saga de J. K. Rowling

Actualitzat

"Expectro Patronum" o "Petrificus Totalum" són només dos de la llarga llista d'encanteris utilitzats per Harry Potter per guanyar els seus oponents. Els llibres d'aquest jove mag, creat per J. K. Rowling, n'estan plens, d'encanteris com aquests i malediccions.

Ara, una escola catòlica de Nashville, a l'estat de Tennessee, als Estats Units, ha retirat els set llibres de la saga perquè el pastor que la dirigeix, Dan Reehil, assegura que les "malediccions i encanteris" que es descriuen a les històries de Potter són "reals".

Aquesta decisió ha estat comunicada pel mateix Reehil mitjançant un correu oficial del centre enviat als pares, segons informa el diari digital Tenessean.com.

"Les malediccions i encanteris que s'utilitzen als llibres són malediccions i encanteris reals. Quan són llegits, poden conjurar els esperits malvats a la persona que llegeix el text."

 

 

 


El pastor del col·legi St. Edward adverteix que l'autora de Harry Potter posa en risc els lectors de la saga quan en llegeixen certs passatges.

Reehil defensa la seva decisió després d'haver consultat, diu, diferents exorcistes dels Estats Units i Roma. De fet, assegura que han estat aquestes persones consultades les que li han aconsellat d'eliminar aquests llibres de la biblioteca de l'escola.

Els llibres de Harry Potter han generat discrepàncies en altres cercles religiosos, però l'Església Catòlica mai no s'ha posicionat de forma oficial sobre aquest tema.

La superintendent de les escoles catòliques de la Diòcesi de Nashville, Rebecca Hammel, ha explicat que cada pastor "té autoritat canònica" per prendre aquesta mena de decisions dins de la seva parròquia.

Però, en altres biblioteques de col·legis catòlics de la mateixa diòcesi, la saga Potter encara continua als prestatges.
 

Els llibres de Harry Potter en una llibreria

Una saga d'èxit

Harry Potter és una saga de set novel·les del gènere fantàstic escrites per l'autora anglesa Joanne Kathleen Rowling, publicades entre el 1997 i el 2007.

Narren les aventures de Harry Potter, amb els seus millors amics, Ron Weasley, i Hermione Granger a l'Escola Hogwards de Màgia i Bruixeria.

L'argument se centra en el conflicte de Harry amb el malvat mag Lord Voldemort, que va matar els seus pares amb el propòsit de conquerir el món màgic.

La productora de cine Warner Bros va adquirir els drets per adaptar els llibres en una sèrie de vuit pel·lícules i es va convertir en la franquícia amb més èxit de la història del cinema.

 

ARXIVAT A:
LiteraturaReligió
Anar al contingut