Pròxim Orient

Hamas reconeix per primer cop però de forma implícita l'existència de l'estat d'Israel

Els islamistes de Hamas han reconegut per primera vegada, tot i que de forma implícita, l'existència de l'estat d'Israel. En una carta adreçada a les Nacions Unides, el ministre d'Afers Estrangers palestí, Mahmud Zahar, ha suggerit, per primer cop, que la solució al conflicte del Pròxim Orient passa per la convivència entre dos estats independents.

Actualitzat
El nou cap de la diplomàcia palestina insisteix que el govern de Hamas està a punt per dialogar amb el quartet mediador per al Pròxim Orient i buscar una solució al conflicte, però Zahar adverteix que això només serà possible quan Israel posi fi a les seves polítiques d'ocupació.

Malgrat el que es desprèn del text, un portaveu dels islamistes palestins ha assegurat que Hamas mai no ha reconegut l'existència d'Israel i tampoc ho fa en aquesta carta.

Tot plegat coincideix amb l'inici de negociacions a Israel de cara a la formació d'un nou govern. El primer ministre en funcions, Ehud Olmert, i el líder dels laboristes, Amir Peretz, confien a poder tancar un acord que els permeti governar en coalició.
Anar al contingut