El Caire

Hamas acceptaria l'alto el foc a Gaza si Turquia en supervisa l'acord

Hamas no acceptarà cap pla de pau que no inclogui les seves condicions. Una de les exigències és que Turquia fos el garant del compliment de l'alto el foc. El govern d'Ankara ja s'ha mostrat partidari d'enviar una missió d'observadors a la frontera entre Gaza i Egipte. D'altra banda, aquesta matinada hi ha hagut nous bombardejos d'avions israelians en un barri de la ciutat de Gaza amb tres palestins morts. A més, cinc persones han resultat ferides en un atac contra una mesquita de Rafah, al sud de la Franja.

Actualitzat
Els nous bombardejos d'Israel a la Franja de Gaza s'ha produït al final d'una jornada en què la diplomàcia internacional ha seguit treballant per aconseguir un alto el foc que aturi el vessament de sang. Des de l'inici de l'ofensiva israeliana el 27 de desembre, el nombre de morts en territori palestí supera el miler i els ferits ja són 4.800.

Un pla de pau

Egipte presentarà avui a una delegació israeliana les condicions de Hamas per acceptar el pla de pau egipci. Segons fonts de Hamas a Damasc, la capital de Síria, la proposta modificada d'Egipte preveu una treva humanitària urgent de tres dies, la retirada de les tropes israelianes de la Franja en 48 hores, una nova treva d'un any de durada i el desplegament d'observadors internacionals per garantir el compliment de l'acord. Hamas hauria demanat que Turquia fos el garant del compliment de l'acord.

Aquest dimecres, el president egipci, Hosni Mubarak, es va reunir amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, que va demanar l'alto el foc immediat. El ministre d'Afers Estrangers espanyol, Miguel Ángel Moratinos, que ja ha acabat la gira pel Pròxim Orient, s'ha mostrat convençut que finalment Hamas acabarà subscrivint l'acord.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut