Barcelona

Habitacions verdes als hotels per conscienciar els clients de l'estalvi energètic

RedaccióActualitzat

Fa temps que els hotels de la ciutat de Barcelona prenen mesures per reduir l'impacte mediambiental de la seva activitat i estalviar en el consum d'aigua i de llum. Aquest ha estat un primer pas; ara, el seu objectiu és que els clients també s'hi impliquin i cooperin en l'ús més racional d'aquests recursos.

Canvis al cabal de les dutxes, sensors per si la finestra queda oberta, termòstats amb graduació adequada, dispositius a les aixetes que barregen l'aigua amb aire, sistemes de reconeixement de persones que fan que s'encenguin els llums de manera automàtica...

Són alguns dels sistemes que estan implantant els hotels i que demostren la conscienciació dels gestors pel que fa a l'estalvi d'aigua i energia.

Habitacions verdes

Entre les propostes per conscienciar els clients hi ha, per exemple, les habitacions verdes de l'Hotel Alimara de Barcelona. Encara és una prova pilot, només són dues habitacions, per les quals ja han passat prop de 500 clients, i el 80% han fet un bon ús de l'aigua i la llum. Elisabet Ferrer és la gerent de l'Alimara.

"El client sap que tot el consum que faci es mesurarà. En funció d'això hi ha una app i els clients poden saber quin ha estat el consum que han fet durant la seva estada."

Un cop mesurada la despesa energètica, què cal fer amb els clients? Penalitzar els que gasten molt o premiar els que estalvien? El soci fundador de la consultora del sector hoteler Magma Hospitality Consulting, Albert Grau, és partidari de bonificar els estalviadors.

"Penso que pot ser una mesura molt interessant. Aquesta bonificació pot consistir que el pròxim cop que vagis a l'hotel tinguis un descompte, una estada gratis... Aquestes fórmules es poden treballar i inventar."

Grau considera que és una mesura que es podria estendre entre els hotels de la ciutat i convertir-se en una marca de Barcelona.

Aquest podria ser un pas més en l'ús responsable de recursos limitats com l'aigua.

ARXIVAT A:
EcologiaMedi ambientTurisme
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut