L'artista ha treballat fins al final en els seus característics quadres (keane-eyes.com)

Ha mort Margaret Keane, la pintora de nens d'ulls grossos que va inspirar Tim Burton

El cineasta li va dedicar la pel·lícula "Ulls grossos", en què explica com el segon marit de l'artista es feia passar per l'autor de les obres

RedaccióActualitzat

La pintora Margaret Keane, coneguda pels seus quadres de nens d' ulls grossos, ha mort als 94 anys a Califòrnia, als Estats Units.

Nascuda el 1927 a Nashville, Tennessee, va fer les seves primeres exposicions el 1950 i els crítics d'art la titllaven de "kitsch". Però tot i això, Keane tenia una legió d'admiradors: Andy Warhol, la familia Kennedy o l'actriu Natalie Wood. Fins i tot Tim Burton n'era un fan, i de fet li va dedicar la pel·lícula "Ulls grossos" ("Big eyes") el 2014.

El llargmetratge explica la lluita de l'artista contra el seu segon marit, l'agent immobiliari Walter Keane, que es feia passar per l'autor de les seves obres. El masclisme que impregnava el món de l'art i de la premsa d'aleshores va fer que Margaret Keane fos silenciada durant anys. Ell s'encarregava de vendre els quadres amb la firma "Keane", i semblava que en fos l'autor.

Va pintar els quadres, majoritàriament, amb oli, i els nens, les dones i els animals domèstics en són els protagonistes (keane-eyes.com)

Finalment, el 1986, un jutge va donar la raó a Margaret, després anys d'ocultacions, silenci i amenaces del marit, de qui es va divorciar el 1965.

En el judici, el jurat va demanar que tots dos pintessin un quadre, i ell s'hi va negar perquè deia que tenia mal d'esquena. Ella ho va fer en 53 minuts.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsArt
Anar al contingut