Imatge de la Maria Ylla, l'àvia de "Caçadors de bolets"
Maria Ylla, l'àvia de "Caçadors de bolets", ha mort als 99 anys.
Viladrau

Ha mort la Maria Ylla, l'àvia de "Caçadors de bolets"

La Maria Ylla, l'entranyable àvia de "Caçadors de bolets", ha mort aquest dijous a Viladrau als 99 anys. La Maria, juntament amb el Valentí i el Casimiro, va participar en les sis primeres temporades d'aquest programa de TV3. La ironia i els comentaris de la Maria sobre els bolets i els boletaires, les seves anècdotes i la seva peculiar visió del món van contribuir a l'èxit de la sèrie i la van convertir en un personatge molt popular.

Actualitzat
La notícia ha arribat quan el Departament de Nous Formats de TV3 donava voltes a la nova temporada de "Caçadors de bolets", la vuitena, per a la tardor. El programa ja havia planificat una seqüència de la Maria celebrant els 100 anys, que els havia de fer el 10 de juliol.

Li han faltat tres mesos per ser centenària, però tenia el cap absolutament clar. La Maria s'expressava sense embuts, tant si parlava de bolets i boletaires com si ho feia de la tele, del govern o de la fama. Quan l'entrevistaven gairebé no calia preguntar, només escoltar. De vegades feia riure a tothom, o s'emocionava quan recordava la seva dura vida, tirant endavant la família, sola, sense diners, al Montseny de la postguerra.

Si haguéssim de triar una imatge de "Caçadors de bolets", molts ens quedaríem amb el rostre de la Maria rient, com una noia entremaliada.


Anar al contingut