GVC Gaesco informa

Actualitzat
Setmana d'alces moderades en els principals índexs mundials, en què els resultats empresarials, referents al tercer trimestre, han pres el relleu a les dades macro com a principal vector dels mercats de renda variable.

Aquests resultats s'estan mostrant en la majoria dels casos positius, superant la previsió del consens de mercat i consolidant una tendència de recuperació traçada durant tot l'exercici i que explica la millora dels mercats de renda variable un cop assimilat en el curt termini l'anomena't "risc país".

No obstant això, en l'àmbit macro cal destacar la decisió presa pel govern xinès d'apujar tipus, en un intent de refredar el creixement econòmic i posar fre a un nivell d'inflació reconegut del 3,6%. Aquesta decisió va agafar per sorpresa la majoria d'agents del mercat i caldrà veure quin efecte té sobre la segona economia mundial en un entorn de clar protagonisme com a motor de recuperació de les economies emergents.

Des d'un punt de vista tècnic, els índexs americans han seguit liderant una pauta de reordenament i trencament de nivells de resistència. Els mercats europeus han acabat per sumar-s'hi, i índexs mes endarrerits com el CAC francès han superat nivells claus i han confirmat la ruptura.

Un cas especial és el de l'Ibex, que no ha estat capaç de seguir el camí dels seus homòlegs europeus i segueix immers en un lateral a falta d'un impuls alcista que li faci abandonar la zona dels 10.800 punts per trencar i consolidar la zona dels 11.000 punts.

Pel que fa a les divises, l'euro no ha consolidat la zona de l'1,40 respecte al dòlar i el dòlar ha mostrat una lleugera apreciació sobre l'euro fins a nivells d'1,38. Caldrà seguir durant les pròximes setmanes si aquest rebot iniciat sobre la zona d'1,18 es manté o si hem vist màxims, tenint en compte la forta correlació experimentada darrerament entre l'EUR-USD i els mercats de renda variable.


Antoni Bellfill
GVC GAESCO
Gestor de Carteres






Anar al contingut