GVC Gaesco informa

Actualitzat
Les principals places borsàries mundials varen obrir la setmana a l'alça després que en la jornada del divendres hi hagués una lectura positiva de la presentació dels "stress test" a les 91 entitats financeres que es van sotmetre a la prova. L'última setmana del mes de juliol va estar marcada sobretot per l'allau de publicacions de resultats als Estats Units i a Europa, de les quals, fins al moment, es pot treure una valoració molt positiva. Als EUA, les vendes de noves vivendes varen registrar un augment més gran de l'esperat en el mes de juny, en incrementar-se en 330.000 vivendes, enfront de les 310.000 esperades pel mercat.

El dimarts, les atencions varen estar posades en les dades de confiança dels consumidors. L'indicador GFK (confiança del consumidor d'alemanya) va sorprendre el mercat després de pujar a 3,9 vs. el 3,5 previst. Als EUA, l'índex de confiança del consumidor elaborat per l'Institut Conference Board va registrar al juliol un descens fins als 50,4 punts. La dada fou pitjor de la que havien previst els analistes consultats per Bloomblerg, que estimaven un descens inferior, a 51 punts. Es tracta del nivell més baix des del passat mes de febrer.

Durant la sessió del dimecres, després de mesos de negociació, Telefónica i Portugal Telecom van tancar l'operació de compravenda de Vivo. Amb aquesta operació, l'espanyola passarà a tenir el control absolut de Vivo, que fusionarà amb el seu negoci de telefonia fixa i mòbil, Telesp, i es convertirà en el líder del sector al Brasil. A nivell de resultats, BBVA va superar les expectatives amb uns guanys de 2.527 milions d'euros (-9,7% vs. 1S09). L'entitat va destacar que els resultats reflecteixen l'excel·lent evolució dels ingressos, la fortalesa dels seus resultats operatius i la potència del seu model de negoci. En l'àmbit macro, el Llibre Beix de la Reserva Federal, assenyalava en la seva última edició que l'activitat econòmica en la major part de les regions dels EUA ha continuat creixent des de la publicació de l'últim informe, encara que avisava que aquest creixement ha estat modest i en alguns estats fins i tot s'ha frenat.

En la jornada del dijous, van presentar resultats el dos pesos pesants de l'Ibex-35. Telefónica va millorar el seu benefici un 9,4% en el primer semestre, fins a 3.775 milions i va anunciar que mantindrà tots els seus objectius financers i dividends, d'1,4 euros el 2010 i d'almenys 1,75 euros per acció el 2012. El mercat va aplaudir els resultats de l'operadora que va finalitzar la sessió repuntant mes del 3%. En el sector bancari, Santander va complir les previsions en guanyar 4.445 M EUR, un 1,6% menys que en els sis primers mesos del 2009. El president del banc, Emilio Botín, va destacar que els resultats del primer trimestre donen confiança que l'entitat tancarà l'any amb un benefici en l'entorn de l'obtingut el 2009, mantenint a més la retribució per acció, que fou de 0,60 euros.

Durant l'última jornada de la setmana i del mes de juliol, varen continuar les bones notícies dins l'àmbit empresarial. Entre les companyies del mercat espanyol que varen rendir comptes davant el mercat hi havia Acciona, Red Eléctrica i BME. Cal destacar que totes varen batre les expectatives de beneficis. A nivell macro, el PIB dels EUA va centrar l'atenció dels inversors. El PIB anualitzat va repuntar un 2,4%, nivell que no va superar les previsions i inferior al 2,7% del primer trimestre.

Ernesto Akerman
Gestor de Fons d'Inversió de GVC Gaesco Gestió
n

Anar al contingut