GVC Gaesco informa

Actualitzat
Els mercats de renda variable han deixat enrere una setmana carregada de notícies tant macroeconòmiques com microeconòmiques, amb un balanç positiu en termes de rendibilitat.

La comunitat financera ha tornat a seguir molt de prop les subhastes d'actius sobirans, especialment l'espanyola, que va emetre gairebé 6.000 milions d'euros entre lletres a 12 i 18 mesos. La col·locació va tenir un resultat positiu, ja que la rendibilitat mitjana va ser inferior a l'oferta en el mes anterior, fet que va ajudar a relaxar les tensions en el mercat de deute sobirà en disminuir la prima de risc. A poc a poc sembla que el mercat primari torna a obrir-se, ja que el BBVA va aconseguir col·locar 2.000 milions d'euros en cèdules hipotecàries, l'emissió més gran d'aquest tipus entre els bancs europeus en els últims sis mesos. La demanda per part dels inversors va ser de 3.200 milions d'euros, fet que evidencia la millora de l'apetit del risc inversor. A mitja setmana, les declaracions del president de la Reserva Federal (FED) davant el comitè bancari del Senat van captar l'atenció del mercat. Bernanke va comentar que el panorama econòmic del país "continua sent confús" i que l'economia s'enfronta amb un panorama "inusualment incert". Respecte a la política monetària, va comentar que la FED està preparada per expandir-la de nou en cas que l'economia dels Estats Units torni a flaquejar, tal com auguren moltes veus davant la fi dels ajuts fiscals en el sector residencial nord-americà. En l'àmbit europeu, els indicadors macroeconòmics indiquen que la recuperació de la confiança empresarial continua en curs en conèixer unes bones dades del PMI manufacturer i de serveis, així com l'enquesta IFO a Alemanya, i mostra unes favorables perspectives de la principal economia de l'eurozona per als pròxims sis mesos.

Punt i apart mereix la temporada de resultats empresarials del primer semestre, en què s'han conegut aquests últims dies una allau de resultats en tots dos costats de l'Atlàntic. Entre els números publicats, destaquen els bancs d'inversió JP Morgan i Morgan Stanley, Apple, Microsoft, Vodafone i UPS, entre d'altres. Com a exemple, de les 160 companyies de l'S&P500 que ja han publicat els seus resultats, la ràtio de sorpresa se situa en un sorprenent 5,36. És a dir, per cada companyia que presenta unes xifres per sota de les estimacions de mercat, més de 5 empreses presenten números per sobre del consens.

En conclusió, sembla que l'escenari per a les borses està millorant, i són els resultats empresarials els que haurien d'actuar com a catalitzador en les pròximes setmanes.

Xavier Cebrián Menchón
Gestor de Fons d'Inversió de GVC Gaesco Gestión

Anar al contingut