Gürtel: el Suprem confirma que el PP es va lucrar i manté les penes de presó

El tribunal corregeix les informacions que apuntaven que la sentència considerava "excessiu" parlar de caixa B del partit

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem confirma la sentència de la trama Gürtel: creu que el Partit Popular es va lucrar amb la trama.

A la nota de premsa feta pública aquest dimarts s'afirmava que el Suprem considerava "excessiu" que es donés per fet que existís una caixa B. Més tard, però, ha rectificat aquesta informació. Assegura que aquesta és una valoració que fa un vot particular, però que en cap cas la sala inclou la paraula "excessiva" en valorar els paràgrafs sobre la caixa B.

Per a l'òrgan judicial, aquesta qüestió no es jutjava i no hi va haver ni acusació ni defensa. Queden rebutjats, així, la major part dels recursos per part dels condemnats i de la Fiscalia.

Sí que considera provada la implicació de càrrecs del partit, durant els mandats d'Aznar i Rajoy, en casos de corrupció. La sala segona de l'alt tribunal ha confirmat penes de fins a 51 anys de presó.

Recordem que en la sentència, dictada el maig del 2018, el Partit Popular va ser condemnat com a responsable civil. El text considerava que la formació llavors liderada per Mariano Rajoy va crear "una estructura financera i comptable paral·lela a l'oficial almenys des del 1989".

"Una mentida"

Aquest matí, el líder dels populars, Pablo Casado, ha sostingut en seu parlamentària que el Partit Socialista va arribar al poder amb "una moció de censura basada en una mentida", en referència a la iniciativa que fa més de dos anys va posar fi al govern de Mariano Rajoy.

La sentència condemnatòria de l'Audiència Nacional contra els implicats en la trama va ser el pretext utilitzat per Pedro Sánchez per forçar la caiguda del govern del PP.


Aquella sentència va condemnar a títol lucratiu el partit líder de l'oposició a 245.493 euros.

Aquest va ser, aleshores, el detall de les condemnes:


Ja en aquell moment, la resolució judicial va tenir tres magistrats discrepants. El president de l'Audiència, el conservador Ángel Hurtado, es va manifestar en contra d'endurir el càstig al PP.

ARXIVAT A:
PPGürtel
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut