De Guindos té una visió catastrofista de l'economia catalana si arriba la independència (EFE)
De Guindos té una visió catastrofista de l'economia catalana si arriba la independència (EFE)
Brussel·les

De Guindos afirma que la independència faria caure el PIB de Catalunya un 30%

El ministre d'Economia assegura que hi hauria "un empobriment brutal" a l'economia catalana, però afegeix que el govern espanyol "no deixarà que això passi mai"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol adverteix que la independència de Catalunya representaria "un empobriment brutal" d'aquesta comunitat. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, calcula que el PIB podria arribar a caure un 30%:

"És impossible des del punt de vista legal. I des del punt de vista econòmic hi hauria una caiguda del Producte Interior Brut del voltant del 25% o del 30%. Un empobriment brutal. I el govern espanyol no deixarà que això passi mai."

De Guindos ha remarcat que el govern espanyol "no deixarà mai que Catalunya i els catalans surtin de la zona euro i la Unió Europea":

"Seria un pas enrere de conseqüències que no vull ni imaginar. Per aquesta irracionalitat ningú incorpora en aquests moments les seves expectatives. És una hipòtesi que no contemplem."

El responsable d'Economia espanyol ha fet aquestes declaracions a Brussel·les, on aquest dimarts participa en una reunió dels ministres europeus de Finances.

Anar al contingut