Guia del primer tram de la desescalada: obren restaurants, gimnasos i cultura

Entre les restriccions, es limita l'aforament al 30% a l'interior de restaurants, botigues o centres religiosos, i fins al 50% en teatres, cinemes o sales de concerts. També es reprenen les activitats extraescolars

Sílvia MateuActualitzat

Aquest dilluns comença el primer tram de la desescalada que, en principi, hauria de durar dues setmanes.

També es mantenen el confinament de cap de setmana i el toc de queda, però s'aixequen algunes restriccions, segons el que ha publicat el DOGC.

 

 

Bars i restaurants

La restauració, tancada des del divendres 16 d'octubre, torna a obrir als clients des de les sis del matí fins a dos quarts de deu de la nit. Com reclamava el sector, finalment es podran servir sopars.

Les taules poden tenir un màxim de 4 comensals, tot i que en poden ser més si es tracta del mateix grup de convivència. S'ha de garantir un metre de distància entre ells. Les taules han de tenir una separació de dos metres.

Sempre que es compleixin aquestes condicions, les terrasses no tenen límit d'aforament, però a l'interior només es pot arribar a un màxim del 30%. Hi ha d'haver una bona ventilació, natural o mecànica.

El lliurament a domicili es manté fins a les 11 de la nit i la recollida fins a les 10.

 

 

Comerç

Les botigues poden obrir, amb independència de la superfície, però només amb el 30 per cent de l'aforament. Fins ara, hi havia el límit de 800 metres quadrats de superfície, que deixava fora els establiments més grans.

L'aforament del 30% es pot superar en les botigues "d'alimentació, de begudes, de productes higiènics, d'altres productes de primera necessitat, serveis essencials, farmàcies, ortopèdies, òptiques, centres de veterinària, concessionaris d'automòbil, telecomunicacions, perruqueries i centres d'estètica, i centres de jardineria".

Els centres comercials continuaran tancats, excepte les botigues de primera necessitat assenyalades al paràgraf anterior que hi hagi a dins. També estan autoritzats a obrir els equipaments culturals i esportius que hi hagi als centres comercials. Una altra excepció són les botigues que tinguin accés directe independent des del carrer, que també poden obrir, amb un aforament màxim del 30%.

 

Esport

Gimnasos, piscines i centres esportius poden tornar a obrir, amb les limitacions que especifica Protecció Civil. Si són espais tancats, no es pot superar el 30% d'aforament i cal demanar cita prèvia i assegurar la ventilació creuada. No es poden fer servir els vestidors, amb l'única excepció de la piscina.

A les instal·lacions a l'aire lliure es pot arribar al 50%. Hi ha d'haver controls d'accés per garantir-ho.

Es mantenen suspeses les competicions.


Activitats extraescolars

Es poden reprendre les activitats extraescolars, escoles de música i dansa i altres ensenyaments no reglats, amb un màxim de sis alumnes.

També es permeten les activitats esportives no competitives a l'aire lliure o a l'interior, organitzades pel centre escolar. Les que no siguin a l'aire lliure s'hauran d'organitzar en grups de sis particpants.

Continuen tancades les activitats presencials que no s'organitzen en grups estables.

Protecció Civil també ha aprofitat el començament de la desescalada per recordar les principals recomanacions als parcs i àrees infantils:

 

 

Cultura

Teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts poden reprendre l'activitat, amb la meitat d'aforament, un màxim de 500 persones per sessió i bona ventilació.

 

Hi ha hagut confusió amb les sales de concerts, que en un primer moment semblava que estaven excloses, per un error a la publicació del DOGC, que més endavant es va corregir.

 

El sector també està queixós perquè no es pot sortir del municipi els caps de setmana per anar al teatre o al cinema. El DOGC no ha recollit l'excepció.


Actes religiosos

Se suprimeix el límit de 100 assistents, que es va posar en marxa després de la polèmica per un acte a la Sagrada Família, amb gairebé 600 persones. L'aforament als actes religiosos i cerimònies civils ha de respectar l'aforament màxim del 30%.

ARXIVAT A:
DesescaladaCoronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut