Actualitat blaugrana

Gudjohnsen, Zambrotta i Thuram entren a la llista del Barça per a l'anada de la Supercopa

Els tres fitxatges de l'estiu, Gudjohnsen, Zambrotta i Thuram, han entrat a la convocatòria del Barça per disputar l'anada de la Supercopa a Montjuïc, on també hi ha Xavi i Puyol, recuperats de les molèsties. En canvi, n'han quedat fora Belletti, Ezquerro i Van Bommel, a més del descartat Saviola i Edmílson, que es troba convocat amb el Brasil. Els blaugranes s'han entrenat aquest dimecres a porta tancada, una sessió en què Andrés Iniesta s'ha incorporat al grup acabat d'arribar d'Islàndia i també ha entrat a la convocatòria.

Actualitzat

Després de l'entrenament Frank Rijkaard ha fet pública, així, la primera convocatòria de la temporada. Una llista que també deixa a la vista els primers descartats del tècnic blaugrana. Uns descarts prou significatius. D'entrada s'ha de dir que els tres fitxatges de l'estiu han entrat a la llista de 18 jugadors convocats. Això era previsible, tot i que l'italià i el francès es van incorporar a l'equip només fa deu dies. Sorprèn més el nom dels jugadors que han quedat fora. Giuliano Belletti, l'autor del gol històric de París, que veurà el partit des de la grada, igual que el centrecampista Van Bommel.

Últims precedents

En l'últim precedent, l'Espanyol va començar fent el passadís a un Barça que només tres dies abans havia guanyat la Lliga a Balaídos. Puyol, el capità blaugrana, va recollir la copa que acreditava l'equip de Rijkaard com a campió. Era el penúltim partit de Lliga, però ni el fet que els blanc-i-blaus es juguessin bona part de la permanència va evitar el triomf blaugrana. Un autogol de Jarque i un altre de Ronaldinho van certificar el triomf en l'últim partit de Larsson i Gabri al Camp Nou.

I és que, si ens atenim als precedents, el Barça surt com a clar favorit en la Supercopa. Ha guanyat tres dels últims quatre derbis, dos a Montjuïc. Un gol de Deco en l'últim minut de la primera part i un d'Eto'o en el primer de la segona van convertir en inútil el de Tamudo en l'enfrontament de la passada temporada en terreny espanyolista.

Fa dos anys, el Barça també va guanyar a Montjuïc gràcies a un gol de rebot de Deco en un derbi en què Messi va debutar a la Lliga amb només 17 anys. En aquella mateixa temporada, la 2004-2005, l'Espanyol va arrencar un empat sense gols del Camp Nou. L'estrella d'aquell partit va ser el porter Kameni, que ho va parar absolutament tot.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut