Futbol

Guardiola: "Jo no puc negar que l'afecte que tinc per al Jan (Laporta) és molt gran"

Pep Guardiola ha fet aquest dimarts una xerrada al teatre Kursaal de Manresa sobre "Passió, lideratge i equip" en els inicis i ha aprofitat per parlar de les eleccions del Barça

Actualitzat

Pep Guardiola ha fet a Manresa, al teatre Kursaal, una conferència titulada "Passió, lideratge i equip", en un acte organitzat per la fundació AMPANS i CatalunyaCaixa amb motiu del 50 Aniversari de l'entitat, on hi va treballar el seu pare i on ha exposat els aspectes clau que ell creu que ha de tenir un bon líder d'equip.

L'extècnic del Barça, acompanyat per Xavier Sala-Martín, davant un auditori ple ha fet una conferència basada en la seva experiència sent líder de grups humans, com quan va ser l'entrenador del Barça que també va guanyar un triplet: "Si voleu saber el que en realitat vull a la vida és que m'estimin. No busco res més. Això és el que vull. Això és sentiment. En la meva professió intento que m'estimin, però no és fàcil. Deixes jugadors fora i s'enfaden perquè senten que no els estimo. No saben ni sabran que és per una raó tàctica o per bogeries meves però ells reben que no els estimo", en referència a quina era la seva motivació i què el guiava en el seu dia a dia.

Guardiola també ha explicat una anècdota de la seva etapa com a entrenador: "Vaig tenir un jugador excepcional però que no li sortien les coses. El vaig convidar a fer un cafè. Vàrem parlar, però no de futbol sinó de la vida. En el següent partit va marcar dos dels quatre gols de l'equip. Es va sentir especial perquè es va sentir estimat. Simplement per això. Cal saber què és el que li agrada a cadascú. La individualització. Aquesta és la clau del lideratge. Hi ha factors externs que condicionen això però no ens queda més remei que intentar treure el màxim de cada un. És molt complicat convèncer el jugador que avui no li toca jugar. És part de l'aprenentatge i fer-ho des que són nens és fonamental."

A la sortida, i davant molts mitjans que el volien interpel·lar-ho per saber la seva posició o preferències en la carrera electoral cap a la presidència del Barça ha declarat que "cap d'ells, dels que s'han presentat dels que passaran el tall volen fer-ho malament, estimen el club i ho faran bé. Jo no puc negar que l'afecte que tinc per al Jan (Laporta) és molt gran. Jo no era ningú, tenia 36 o 37 anys i ell va apostar per mi, i això ho sento. Procuro ser una persona agraïda amb la gent que m'ha ajudat, i el Jan és un d'ells, com ho va ser l'Alexanko, que em va fitxar pel filial. Tot i que ha volgut afegir que tots els precandidats que hi ha "tenen la capacitat per fer-ho bé, i el que surti que l'encerti i ho faci bé". El de Santpedor també ha donat la seva opinió sobre el procés català i les futures eleccions a Catalunya: "Han sortit 2 milions de persones al carrer per demanar poder votar i el 27-S tornarà a sortir tot Catalunya al carrer."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut