Pep Guardiola amb el llaç groc en una roda de premsa

Guardiola: "És injust que ens comparin amb la kale borroka o amb ETA"

L'entrenador del Manchester City reivindica el pacifisme del procés i dels líders independentistes

RedaccióActualitzat

Gent de pau. Pep Guardiola ha reivindicat el pacifisme del moviment independentista. L'entrenador del Manchester City ha estat, un cop més, clar en el seu discurs.

Guardiola afirma que aquells que diuen que els catalans "són generadors de violència" s'equivoquen. En la roda de premsa del partit contra l'Everton de la Lliga anglesa, Guardiola ha aprofitat per explicar que els catalans són gent pacífica i que "les imatges i els vídeos d'aquests anys no enganyen".

"Tot el que hem fet en aquest darrers anys ho hem fet de manera no pacífica, més que pacífica. Quan diuen que som generadors de violència és on s'equivoquen de ple."

 

 

Guardiola critica les declaracions d'alguns líders polítics que han comparat el moviment independentista els últims dies amb ETA o la violència de carrer al País Basc:

"Tant de bo els jutges puguin fer la seva feina, solucionar un tema polític, però és una gran, gran injustícia que ens puguin comparar amb kale borroka o amb la banda terrorista ETA."

 

Guardiola contraposa la suposada violència que es denuncia amb el que va passar l'1 d'octubre:

"És molt senzill. Hem de veure què va passar l'1 d'octubre. La fotografia és meravellosa, no enganya i n'hi ha moltes. Els vídeos no enganyen. Fa molts anys probablement es podia, però les proves són aquestes. Si alguna cosa hem fet és fer-ho de manera molt, molt pacífica."

 

L'entrenador de Santpedor recorda que els discursos dels líders de l'independentisme sempre s'han basat en el pacifisme:

"Tots els missatges, des del president Puigdemont fins al vicepresident Oriol Junqueras, els presidents de l'ANC i Òmnium, sempre han estat des del pacifisme, expressant el vot a través de les urnes."

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaRebel·lió
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut