Barça

Guardiola assegura que la marxa d'Eto'o "és el millor per a l'equip" i que és una decisió seva

El Barça 2009-2010 ja treballa. Josep Guardiola s'ha retrobat avui amb els seus jugadors per a la jornada de revisions mèdiques. Per la ciutat esportiva hi han passat tots excepte Eto'o, Iniesta i els que van participar en la Copa Confederacions. L'equip s'entrenarà per primera vegada aquesta tarda, i demà ja marxarà cap a Londres per fer-hi el primer "stage" de pretemporada. Ho farà amb Messi, que torna abans de les vacances per decisió pròpia, i sense Eto'o, que negocia el seu fitxatge per l'Inter de Milà. Pep Guardiola ha dit que la marxa del camerunès "és el millor per a l'equip". El tècnic assegura que "no hi ha raons futbolístiques", que simplement "és una raó de 'feeling'".

Actualitzat
L'entrenador del Barcelona, Pep Guardiola, ha ofert la seva primera roda de premsa després de les vacances, i com era d'esperar el tema Eto'o ha estat el primer de la compareixença. El tècnic ha explicat que la decisió de no comptar amb el davanter camerunès ha estat "exclusivament" seva, ja que creu "que serà el millor per a l'equip".

"Estic convençut que el millor per al Barça és que Eto'o marxi. Em puc equivocar? Doncs sí. Però sóc aquí per prendre aquestes decisions", ha assegurat Guardiola. Guardiola ha dit que "no hi ha raons futbolístiques, perquè és un jugador fantàstic. Tampoc no hi ha raons personals, té un caràcter i una manera de ser que el fan ser qui és, però jo no sóc aquí per canviar el caràcter de ningú. Ha estat un exemple futbolístic, és una qüestió de 'feeling'", ha explicat Guardiola.

En tot moment, l'entrenador ha volgut deixar clar que amb Eto'o no hi ha hagut problemes extraesportius. "He tingut enfrontaments amb els vint components de la plantilla, no és el cas. No hi ha un argument de pes. Ha estat un exemple, dins i fora del camp. Jo sóc qui he de decidir com encarar la temporada que ve, i que amb ell aniríem bé no en tinc dubtes", ha afegit. Guardiola ha explicat que no ha parlat personalment amb Eto'o, cosa que ha justificat dient que "hi ha una sèrie de persones del club encarregades d'això".

"Ibrahimovic encara és jugador de l'Inter"

En tot cas, si Eto'o continua al Barça difícilment podria arribar Zlatan Ibrahimovic: "Som rics però no tant. No es podria donar, són jugadors molt importants. Tenir 'overbooking' en posicions importants no és bona cosa", ha recalcat. Després de reconèixer que ha parlat amb David Villa, Guardiola ha tornat a llançar pilotes fora quan se li ha preguntat per Ibrahimovic. "Encara és jugador de l'Inter. Tot ha estat molt complicat per la situació d'un equip que ha invertit molt. No sabem com acabarà. Per a cada posició teníem diferents opcions. Excepte el Reial Madrid, que és l'equip més ric, costa molt signar", ha indicat.

A més, Guardiola ha deixat clar que "en Samuel té el dret d'acceptar o no l'oferta de l'Inter, de decidir sobre la seva vida", i per això Ibrahimovic "no és un recanvi [d'Eto'o], perquè [el fitxatge] no està tancat".

En qualsevol cas, Guardiola no ha volgut opinar si seria un problema que el camerunès es quedés finalment a la plantilla. "Aquesta possibilitat, la valorarem si es queda", ha dit.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut