Guàrdies civils critiquen la "precarietat" de l'operatiu a Catalunya per la sentència
Agents de la Guàrdia civil en una de les entrades al port de Tarragona (ACN)
Madrid

Guàrdies civils critiquen la "precarietat" de l'operatiu a Catalunya per la sentència

L'associació majoritària de la Guàrdia Civil considera "ridícula" la dieta de 28 euros per als àpats de tot un dia

RedaccióActualitzat

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha denunciat que el desplegament de 2.000 agents a Catalunya s'ha tornat a fer amb "improvisació i condicions precàries", com ja va passar fa dos anys en l'operatiu per al referèndum de l'1 d'octubre. L'operació coincideix amb el segon aniversari de l'1-O i l'anunci de la sentència del judici del procés.

Segons explica l'AUGC, associació majoritària a la Guàrdia Civil, en un comunicat, malgrat que era una operació coneguda de fa temps, a molts treballadors se'ls ha ordenat desplaçar-se a Catalunya amb només 48 hores d'antelació.

 

 

L'Associació Unificada de Guàrdies Civils explica que el dispositiu es durà a terme en sis fases i que inclou personal de diverses especialitats i províncies, on es cancel·laran vacances, permisos o s'ampliaran les hores de servei.

Critica la "improvisació, la falta d'informació i tacte amb els agents, així com les pèssimes condicions i el risc que comporta aquesta missió", però deixa clar que dona suport a l'operació davant un possible risc d'alteració de l'ordre públic i per garantir el manteniment de la seguretat ciutadana i l'ordenament constitucional.

En el comunicat, AUGC remarca que un guàrdia civil rebrà "l'exigua quantitat" de 28 euros al dia per a la seva manutenció.

 

 

I, pel que fa a l'allotjament, hi ha situacions de set agents compartint el mateix espai. A més, diuen que, un cop a Catalunya, els desplaçats no saben quantes hores treballaran a la setmana, ni quins descansos tindran ni el temps que seran fora de casa.

Per tot plegat, l'associació ha enviat un escrit a la Direcció General de la Guàrdia Civil demanant explicacions per aquestes "mesures improvisades". Demanen també un augment i un avançament de les dietes.

ARXIVAT A:
Procés catalàGuàrdia Civil
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut