Operació antiterrorista al nucli antic del Pont de Suert
Operació antiterrorista al nucli antic del Pont de Suert

Guàrdia Civil i FBI seguien la pista al detingut del Pont de Suert per vincles amb Daesh

Havia difós propaganda sobre la fabricació d'explosius i vídeos mostrant el compromís total amb els objectius del grup terrorista

Redacció/ACNActualitzat

El veí de Pont de Suert detingut aquesta setmana a Saragossa desenvolupava una intensa activitat projihadista a través d'internet i estaria disposat a desplaçar-se a zona de conflicte per integrar-se a l'estructura encara activa del Daesh.

Així ho afirma la Guàrdia Civil, que va detenir-lo aquest dilluns en el marc d'una operació antiterrorista amb escorcolls al domicili del detingut a la capital de l'Alta Ribagorça.

L'operació que s'ha fet conjuntament amb l'FBI dels Estats Units. El jutjat central d'Instrucció número 2 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional van ordenar l'operació i el detingut ja ha ingressat a la presó.


Vídeos a les xarxes

La Guàrdia Civil ha informat aquest dijous que el detingut tenia una activitat intensa amb perfils oberts a diferents xarxes socials i aplicacions de missatgeria instantània integrades a entitats propagandístiques vinculades al grup terrorista Daesh.

A través d'aquests perfils, l'home hauria difós molta propaganda jihadista sobre activitats terroristes en diferents escenaris i també en relació amb material per fabricar explosius.

Aquesta persona, segons la policia, hauria fet un pas molt important de forma recent amb la inclusió de gravacions on mostrava el seu compromís total amb els objectius de Daesh i jurava fidelitat a aquesta organització.

Segons la Guàrdia Civil, durant la investigació ha estat clau la cooperació internacional amb l'FBI, que hauria exercit un rol important per identificar i neutralitzar el detingut.

Sembla que tenia experiència en l'ús d'armes i explosius i hauria tingut un comportament violent i agressiu amb els agents que el van detenir.

Així mateix s'apunta que. durant el temps que se l'ha estat investigant, la policia ha pogut constatar que el detingut prenia diverses mesures de seguretat.

Després de la detenció, els agents van fer diversos registres associats a l'home per recollir proves per relacionar-lo amb les activitats de què se l'acusa i aclarir completament els fets investigats tant a l'estat com en altres països.

ARXIVAT A:
TerrorismeEstat IslàmicGuàrdia Civil
Anar al contingut