Bombai

Guardans retreu a Aguirre que marxés corrents "ella sola"

L'eurodiputat de CiU Ignasi Guardans ha retret a Esperanza Aguirre que sortís corrents dels atemptats a Bombai "ella sola" deixant part de la seva comitiva al país. L'eurodiputat ha dit que entén que Aguirre "va ser prou prudent per sortir-ne corrents", però s'ha mostrat "sorprès" que decidís marxar deixant enrere part del seu equip. "Jo, com un capità de vaixell", ha dit Guardans en assegurar que no se n'anirà de Bombai fins que l'últim dels funcionaris tingui garantida la seva sortida. L'eurodiputat ha carregat també contra la presidència francesa de la UE per "no estar a l'altura" amb l'evacuació de la seva delegació. Esperanza Aguirre s'ha limitat a contestar que "l'opinió és lliure en aquest país, però no la comparteixo".

Actualitzat
L'eurodiputat Ignasi Guardans, que continua a Bombai al costat de la delegació del Parlament Europeu després de la cadena d'atemptats, s'ha mostrat sorprès que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, marxés de Bombai sense esperar la sortida de la seva comitiva.

"És ella qui haurà de donar explicacions"


"Entenc que ella va ser prou prudent per sortir-ne corrents, però em sembla sorprenent que corregués sola", ha opinat Guardans en declaracions a RAC-1. Segons ell, és ella qui haurà de donar explicacions de "per què ho va fer", i l'opinió pública la jutjarà "com hagi de fer-ho".

L'eurodiputat ha assenyalat que ell, com a president de la delegació del Parlament Europeu, no se n'anirà de Bombai "fins que l'últim funcionari tingui garantida la seva sortida" del país, ja que hi ha qui té problemes burocràtics. "Jo com un capità de vaixell, fins que no tingui clar que tothom n'ha pogut sortir, no en sortiré", ha reblat.

Crítica a la presidència francesa


Guardans ha explicat que estan sent més eficaços el Ministeri d'Afers Estrangers, l'ambaixador i el cònsol espanyols, que la presidència francesa mateixa, que els havia garantit un salconduit que al final no han obtingut, ja que Guardans, així com altres de la seva delegació, van deixar tota la seva documentació a l'hotel Taj Mahal, on s'allotjaven, que va ser assaltat. L'eurodiputat ha assenyalat que en principi hi ha un avió de camí amb el qual podrien sortir del país cap a les 21.00. Guardans marxaria juntament amb un grup d'uns 25 espanyols que encara esperen a la ciutat índia.

Guardans, que s'ha queixat de les dificultats per sortir del país, ha titllat la situació de "ridícula" i ha explicat que no tenen els papers necessaris per sortir del país en vols comercials, que els tenen a l'hotel i que no els hi faciliten. Tot i això, segons Guardans,"la seguretat dels espanyols i els europeus està garantida", ja que s'han concentrat en diferents llocs per ser protegits.

Davant aquesta situació, Lola Feliu, una col·laboradora de l'ambaixador, ha explicat a Catalunya Ràdio que la situació és de solidaritat total i de comprensió i que, amb atacs com aquests, "t'adones de la vulnerabilitat".
Anar al contingut