El matí de Catalunya Ràdio

Guardans diu que un film en català pot optar als Oscars si el presenta l'Acadèmia de Cine espanyola

El director de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals, Ignasi Guardans, ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que no té cap inconvenient que una pel·lícula en català arribi a competir als Oscars, tal com pretén l'Acadèmia del Cinema Català. De fet, el seu director, Joel Joan, ho veu possible en només dos anys. Guardans, però, ha recordat que per arribar a Hollywood cal que la cinta la presenti una acadèmia de cinema d'un Estat. D'altra banda, Ignasi Guardans també ha assegurat que no posarà entrebancs a la futura llei catalana del cinema i que és partidari que es promogui la subtitulació per damunt del doblatge.

Actualitzat
El màxim responsable del govern espanyol en cinema, Ignasi Guardans, ha dit que no té cap problema que pel·lícules en llengua catalana puguin competir als Oscars de Hollywood, però ha recordat un detall bàsic: que per optar als Oscars cal que el film el presenti l'Acadèmia de Cine espanyola.

El director de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals també ha assegurat que no posarà pegues a la futura llei catalana del cinema, però ha insistit que el seu càrrec actual li impedeix parlar d'aquest text fins que no estigui aprovat.

Ignasi Guardans també coincideix amb la Generalitat que s'ha de promoure la subtitulació per damunt del doblatge i que, arribat el cas, respectaran la paritat entre el català i el castellà.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut