Guanya 250.000 euros amb un "rasca i guanya" i no els pot cobrar perquè no té papers
El premiat va guanyar 250.000 euros amb un "rasca i guanya" (iStock)

Guanya 250.000 euros amb la loteria i no els pot cobrar perquè no té papers

El premiat va voler rebre els diners a través d'un amic, que va ser detingut com a sospitós d'haver robat la butlleta

RedaccióActualitzat

Guanyar 250.000 euros jugant a la loteria i no poder cobrar-los. Aquest és el maldecap que està vivint un algerià que a finals de març va aconseguir aquest premi amb una targeta "rasca i guanya" a Bèlgica.

L'home no té permís de residència a Bèlgica i, per aquest motiu, no pot obrir un compte bancari al país, un requisit necessari per poder cobrar premis superiors a 100.000 euros.
 

Guanya el premi i desapareix una setmana

El guanyador del premi va comprar la butlleta "rasca i guanya" a finals de març en un supermercat de la ciutat portuària de Zeebrugge, a Flandes.

Quan es va adonar que havia guanyat 250.000 euros, va preguntar al venedor del supermercat com podia cobrar el premi. El venedor li va explicar que no podia pagar quantitats de més de 2.000 euros i que havia de posar-se en contacte amb la Loteria Nacional de Bèlgica per poder cobrar.

D'entrada, l'home va desaparèixer i no el van poder localitzar. Una setmana més tard es va saber que no disposava de permís de residència i no havia demanat asil a Bèlgica perquè tenia la intenció de creuar el Canal de la Mànega cap al Regne Unit.

Per localitzar-lo, només disposaven de les imatges de la càmera de seguretat del supermercat i d'una foto feta pel capellà de la localitat.

Guanya 250.000 euros amb un 'rasca i guanya' i no els pot cobrar perquè no té papers
La butlleta guanyadora es va vendre en un supermercat de Zeerbrugge, a Flandes (Google Street View)

Un amic intenta cobrar els diners i el detenen

Per tal de poder esquivar l'obligació de tenir un compte bancari, el guanyador va donar la butlleta a un amic que sí que complia els requisits, perquè aquest pogués ingressar els 250.000 euros en el seu lloc.

No obstant, l'amic i dues persones més van ser detingudes després que les autoritats sospitessin que havien robat la butlleta guanyadora. Van ser alliberats després que el premiat expliqués la situació.

La targeta està ara en poder d'un jutjat de la ciutat de Bruges.
 

La Loteria Nacional belga ofereix una alternativa

Davant l'atzucac en què es troba el guanyador, la Loteria Nacional belga ha proposat que, amb el seu consentiment, els diners es puguin dipositar en un compte bancari estranger. L'advocat del premiat ha explicat que estan buscant documents que puguin demostrar la seva identitat, però que per aconseguir-ho caldrà que es posi en contacte amb la seva família, a Algèria.

D'acord amb l'advocat, les autoritats belgues s'han compromès a no deportar l'home fins que no cobri el premi.
 

El guanyador vol quedar-se a Bèlgica

El guanyador del "rasca i guanya" va marxar d'Algèria fa quatre mesos i va arribar a Espanya després de travessar el Mediterrani. Des d'Espanya, va passar cap a França a peu i va seguir fins a arribar a Bèlgica, des d'on tenia intenció d'arribar al Regne Unit.

Ara, no obstant, diu que voldria quedar-se a Bèlgica i formar una família. "Quan aconsegueixi els diners, compraré un pis a Brussel·les i potser també un cotxe", ha explicat.

 

ARXIVAT A:
Loteria
Anar al contingut