L'autoproclamat "president interí" de Veneçuela, Juan Guaidó, ha aconseguit superar el cordó de seguretat que ha format la Guàrdia Na…
L'autoproclamat "president interí" de Veneçuela, Juan Guaidó, ha aconseguit superar el cordó de seguretat que ha format la Guàrdia Nacional Bolivariana (Reuters/Fausto Torrealba)
Caracas

Guaidó entra a l'Assemblea veneçolana per la força i jura com a "president interí"

Un cinturó de policies militaritzats i un tall d'electricitat han intentat impedir la investidura del líder de l'oposició a Veneçuela

RedaccióActualitzat

L'oposició veneçolana ha tornat a investir Juan Guaidó "president interí" del país, després que fa dos dies no va poder ni entrar a l'edifici de l'Assemblea Nacional.

Perquè això passés, el líder opositor ha hagut de superar tota mena d'obstacles. Primer ha hagut de flanquejar un cinturó de policies militaritzats de la Guàrdia Nacional Bolivariana, que bloquejaven l'entrada al Parlament.

Els policies s'han desplegat des de primera hora del matí al voltant del Palau Legislatiu per impedir l'accés de Guaidó i els diputats que li donen suport a la seu parlamentària.

Guaidó, del partit Acció Democràtica, s'ha situat al capdavant d'una caravana d'autobusos que avançaven cap al Palau Legislatiu, on anaven els cent diputats que l'han ratificat com a president de l'Assemblea Nacional.

Gairebé 60 països van reconèixer Guaidó com a president interí de Veneçuela (Reuters/Fausto Torrealba)


Davant els impediments per accedir al Parlament, els diputats han intentat que Guaidó saltés la tanca de l'edifici, com va intentar diumenge, però els agents l'hi han impedit.

Finalment, ha pogut entrar a l'Assemblea amb el suport dels congressistes que han pressionat els agents fins a obrir una escletxa.

Posteriorment, la sessió d'investidura ha estat boicotejada amb un oportú tall d'electricitat que ha deixat l'hemicicle a les fosques.

Guaidó ha rebut el suport d'un centenar de congressistes (Reuters/Fausto Torrealba)

Amb el seu nomenament, Guaidó desmunta la maniobra del govern chavista, que aquest dilluns va nomenar un president alternatiu -Luis Parra-, tot i no comptar amb el quòrum necessari.

ARXIVAT A:
VeneçuelaJuan Guaidó
Anar al contingut