Guadalupe Nettel guanya el 32è Premi Herralde de Novel·la. (Foto: Reuters)
Guadalupe Nettel guanya el 32è Premi Herralde de Novel·la. (Foto: Reuters)
Barcelona

Guadalupe Nettel, guardonada amb el Premi Herralde de novel·la

L'escriptora mexicana ha obtingut el guardó amb la novel·la "Después del invierno"

RedaccióActualitzat

L'escriptora mexicana Guadalupe Nettel ha estat la nova guanyadora del 32è Premi Herralde de Novel·la amb l'obra "Después del invierno". Nettel ja havia estat finalista l'any 2005.

L'escriptora ha presentat la seva novel·la sota el pseudònim de B. Parker i ha quedat finalista juntament amb "El imperio de Yegorov" de Manuel Moyano, però el jurat, integrat per Salvador Clotas, Paloma Díaz-Mas, Marcos Giralt Torrente, Vicente Molina Foix i el mateix editor Jorge Herralde ha decidit donar per guanyadora l'obra de Guadalupe Nettel.

"Después del invierno" explica la història d'un home i una dona, Claudio i Cecilia, que veuran com els seus destins es creuen a París. Mentre expliquen el seu dia a dia a les respectives ciutats, Nova York i París, deixen veure les seves fòbies, passions, manies i records del passat i acaba analitzant els mecanismes que mouen les relacions amoroses.

1.492 obres van ser presentades al premi, la participació més alta de la història del guardó. D'aquestes se'n van escollir onze finalistes, que han donat com a resultat les obres de Nettel i Moyano. El guardó, convocat per l'Editorial Anagrama, està dotat amb 18.000 euros per al guanyador.

Anar al contingut