Els agents van retornar els migrants al Marroc així que van baixar de la tanca
Els agents van retornar els migrants al Marroc així que van baixar de la tanca
Melilla

Una trentena de joves marroquins salten la tanca de Melilla en sis intents durant la nit

Dimarts, unes 80 persones van aconseguir creuar la frontera i aquesta nit el dispositiu policial, reforçat amb l'exèrcit, tampoc ha pogut evitar noves entrades

Actualitzat

Grups de joves marroquins han fet sis intents de saltar la tanca fronterera entre Espanya i el Marroc a Melilla aquesta nit passada, i una trentena ho han aconseguit.

Segons la delegació del govern espanyol a Melilla, els intents s'han fet entre les 10 de la nit a 3/4 de 4 de la matinada, malgrat que agents de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, la Guàrdia Urbana de Melilla i l'exèrcit, que reforça la frontera des d'aquest dijous, han intentat evitar noves entrades.

És la primera vegada que grups de joves marroquins intenten saltar la tanca a Melilla en accions múltiples, en grups nombrosos i en diferets punts fronterers, un sistema utilitzat fins ara pels migrants subsaharians.

Durant la nit, el Sindicat Unificat de Policia alertava que podien ser centenars els joves que havien entrat.

 

Les imatges de persones corrent pels carrers després de saltar la tanca s'han fet virals a la xarxa, com les que publica el diari Melilla Hoy.

 

La delegació del govern espanyol assegura que són una trentena els joves que han saltat la tanca. Tot i que no s'ha informat d'on han estat traslladats, sembla que tots són  homes adults i no hi ha cap ferit.


Sis intents en punts diferents

Ha estat una nit llarga al perímetre fronterer de Melilla. El primer intent dels joves marroquins ha estat a les 22.20, quan un grup nombrós s'ha acostat a la zona fronterera entre Mariguari i Farhana.

Malgrat l'actuació de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, 20 persones d'origen marroquí, segons la delegació del govern espanyol a la ciutat autònoma, han aconseguit entrar.

A la mitjanit, un altre grup nombrós s'ha aproximat a la zona de la riera de Farhana, on, malgrat el dispositiu "antiintrusió", han entrar 10 persones més, totes també de nacionalitat marroquina.

A la 1.40 s'ha frustrat un nou intent a la mateixa zona. A les dues de la matinada un altre grup ho ha intentat a la zona del Barri Xino, sense que ningú aconseguís entrar.

A les 2.25 i a les 3.45 hi ha hagut dos nous intents sense èxit a Farhana.


La quarta nit d'intents

Aquesta és la quarta nit que hi ha migrants que intenten passar la frontera a Melilla. La matinada de dimarts van aconseguir entrar unes 80 persones subsaharianes, de les 300 que ho van intentar. El mateix dimarts a la nit van intentar passar 40 migrants, però no ho van aconseguir. La matinada de dijous, la policia va evitar l'entrada d'un centenar de persones més.

Reunió del dispositiu fronterer a la delegació del govern espanyol a Melilla (EFE/Delegació govern Melilla)

 

Ofegat a El Tarajal

A Ceuta, la Guàrdia Civil va recuperar aquest dijous el cadàver d'una persona en aigües pròximes a la platja d'El Tarajal. Ara s'haurà de determinar si és un dels milers de migrants que dilluns van mirar d'entrar a Espanya nedant. Amb aquest, ja s'han trobat dos cossos en aquesta zona.

ARXIVAT A:
MigracionsMarroc
Anar al contingut