Ampolles d'alcohol en un supermercat
Ampolles d'alcohol en un supermercat

Groenlàndia prohibeix la venda d'alcohol per evitar abusos a menors durant el confinament

El primer ministre anuncia la decisió per "protegir els nens" dels hipotètics abusos sexuals que puguin patir

Actualitzat

Groenlàndia ha prohibit la  venda d'alcohol a la capital, Nuuk, i altres regions properes, per "protegir els nens" dels hipotètics abusos sexuals que puguin patir mentre duri la quarantena pel coronavirus, segons ha anunciat el primer ministre de Groenlàndia, Kim Kielsen.

L'illa, fins ara, només ha tingut 10 casos de coronavirus però, amb el confinament, previst fins al 15 d'abril, volen frenar l'expansió del virus.

El primer ministre ha explicat que la lluita contra el coronavirus requereix moltes respostes diferents, i una és que els nens tinguin una llar segura.

Groenlàndia té un historial molt documentat d'abusos sexuals a menors. S'estima que almenys un de cada tres adults que resideix a l'illa n'ha estat víctima durant la seva infància. Per aquest motiu s'ha prohibit des del dia 28 el consum i la venda d'alcohol a Nuuk, Kapisillit i Qeqertarsuatsiaat.

Segons ha explicat el primer ministre, l'alcohol ha fet menys conscient la societat dels riscos del coronavirus.

"Espero que, com a societat, veiem les condicions dels nens com una preocupació comuna, que tots contribuïm a una societat segura."

 

Groenlàndia, que pertany oficialment a Dinamarca encara que compta amb una important autonomia, va decidir tancar les fronteres el 14 de març, dos dies abans que es registrés el primer cas a la capital.

Amb una població d'uns 55.000 habitants, l'illa també va decretar com a mesures contra la pandèmia el tancament d'escoles, centres educatius, bars, restaurants, i altres llocs d'oci.

 

Violència sexual infantil durant el confinament

El confinament augmenta el risc que hi hagi violència sexual infantil. Els psicòlegs demanen estar alerta amb la pornografia infantil a internet, ja que hi ha més potencials abusadors que es mouen a les xarxes.

Els adolescents han trobat a les xarxes el millor passatemps per al confinament, els pedòfils ho saben i es van acostant a poc a poc als menors per aconseguir imatges i vídeos sexuals. Per això demanen estar alerta.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut