Dinamarca

Grindadráp, la tradició que tenyeix de vermell el mar amb sang de balena

Més de 180 balenes han estat mortes seguint aquesta tradició a la platja de Sandavágur, a les illes Fèroe

RedaccióActualitzat

El Grindadráp és una pràctica tradicional en què centenars de balenes i dofins són morts a la platja després de ser arrossegats per vaixells pesquers.

A les illes Fèroe, al poble de Sandavágur, aquesta pràctica es fa des del 1954, sense data fixa ja que depèn dels moviments migratoris dels cetacis. Seguint aquesta tradició, es maten 900 balenes i dofins anualment.

 

Alastair Ward, un universitari de 22 anys, era a les illes daneses el 30 juliol celebrant la seva graduació a Cambridge i va ser testimoni del bany de sang. Ward va fer-ne fotografies i les ha compartit amb diversos mitjans britànics, ha explicat com va viure els fets i el seu relat està donant la volta al món.

En el seu relat explica que durant una hora i mitja tot el poble, fins i tot els nens, es dedica a la matança de les balenes.

"El crit de les balenes era horrorós. No van morir d'una forma especialment humana."

El noi explica que van treure tots uns ganivets i van començar a mutilar els animals, més de 180.

Entitats animalistes com Sea Shepherd critiquen amb duresa aquesta pràctica i han compartit dures imatges a les xarxes.

 

Aquest és una tradició que el govern de les Illes defensen tot i les nombroses crítiques. Argumenten que el seu és un poble pesquer que sempre ha viscut de la pesca i la caça de cetacis per a la subsistència de la seva economia.

El govern de les Fèroe depèn administrativament de Dinamarca, però és un regne autònom.

Anar al contingut