Els jugadors de l'Atlètic de Madrid es fan la foto de campions amb la Lliga Europa (EFE)
Lliga Europa

Griezmann tomba l'Olympique de Marsella i condueix l'Atlètic de Madrid a conquerir la Lliga Europa (0-3)

El davanter francès, amb un doblet, i Gabi, han estat els golejadors de l'equip de Simeone, que suma la tercera Lliga Europa del seu palmarès després de superar l'Olympique de Marsella en la final disputada a Lió

Imma PedemonteActualitzat

Les bengales dels seguidors de l'Olympique de Marsella, que han il·luminat i omplert de fum l'estadi de Lió, abans de començar la final, i que han persistit durant tot el partit, han estat un mal auguri per als francesos. L'Olympique ha atacat incansablement la porteria d'Oblak durant el primer quart d'hora. Germain ha tingut l'ocasió més clara, tot just en el minut 3, i després s'hi han afegit les de Rami, Sarr i Payet, que també han pogut inaugurar el marcador.

Moltes oportunitats per als marsellesos de Rudi García, però de seguida que l'Atlètic de Madrid ha disposat de la primera no l'ha deixat passar. Una errada defensiva d'Anguissa l'ha aprofitat Gabi per fer la passada perfecta a Griezmann, que ha marcat el 0 a 1 en el minut 20. Una galleda d'aigua freda per als francesos, que deu minuts més tard ha perdut per lesió un dels seus jugadors clau, Dimitri Payet.

L'Atlètic ha sortit molt més decidit en el segon temps i el domini ha tingut recompensa. En el minut 49 ha arribat el 0 a 2. Un altre cop Griezmann ha fet un golàs a Mandanda, ara després d'una gran passada de Koke. Un segon gol molt celebrat pels 10.000 aficionats "colchoneros" que aquesta nit s'aplegaven a Lió. Liderat indiscutible del francès en un escenari molt pròxim a casa seva i quan molts es qüestionaven el seu compromís amb l'Atlètic per un possible futur al Barça.

Un cop de cap al pal del davanter grec Mitroglou, a deu minuts del final,  ha pogut complicar la vida dels madrilenys, però, en lloc d'això, ha arribat el 0 a 3. Gabi, el capità, és qui ha culminat una excel·lent combinació entre Griezmann i Koke,  que ha arrodonit la victòria. Tercera Lliga Europa per a l'Atlètic de Madrid i un Olympique de Marsella que no arribava a una final europea des de feia catorze anys i que ha marxat de buit.