Greta Thunberg torna a creuar l'Atlàntic, ara amb una parella que fa la volta al món
Greta Thunberg amb els propietaris del catamarà La Vagabonde, aquest dimarts a Hampton, Virginia

Greta Thunberg torna a creuar l'Atlàntic, ara amb una parella que fa la volta al món

Viatjarà en catamarà i arribarà d'aquí 3 setmanes, a temps per participar a la cimera climàtica de Madrid

Josep Maria Camps ColletActualitzat

La jove ambientalista sueca Greta Thunberg s'ha embarcat aquest dimecres en vaixell des dels Estats Units per creuar l'Atlàntic de tornada a Europa.


La seva intenció és arribar a temps a Madrid a principis de desembre per participar a la COP 25, la conferència de l'ONU sobre el clima que s'havia de celebrar a Xile.


Amb una parella australiana

El viatge el fa amb una parella australiana i el seu fill d'11 mesos que està fent la volta al món en un catamarà, i han sortit del port de Hampton, a Virgínia, al sud de Washington D.C.

També l'acompanyen el seu pare, Svante Thunberg, i una navegant professional britànica. Greta ho va anunciar a les xarxes socials aquest dimarts al vespre:

"Molt feliç de dir que espero arribar a temps a la COP 25 a Madrid."


Igual que l'embarcació que la va portar als Estats Units, per poder funcionar aquest catamarà genera energia elèctrica amb panells solars i generadors submergits a l'aigua.


Petició exitosa

L'activista va demanar ajuda precisament a les xarxes socials per creuar l'Atlàntic per mar després que es confirmés que la cimera del clima es faria a Madrid a causa de la situació política a Xile, i la crida ha tingut èxit.

El viatge en el catamarà està previst que duri unes 3 setmanes, cosa que li hauria de permetre arribar quan la COP 25, que s'ha de celebrar entre el 2 i el 13 de desembre, encara estarà en marxa.

Volar o no volar?

Thunberg no viatja en avió perquè l'aviació comercial és responsable d'una part força significativa dels gasos d'efecte hivernacle, que provoquen el canvi climàtic.

Abans de salpar, l'activista de 16 anys ha explicat al diari The New York Times que l'elecció de creuar l'Atlàntic en vaixell és un element important del seu activisme:

"Vaig decidir navegar per ressaltar que no es pot viure de manera sostenible en la societat actual."


Viatge d'anada en un veler de carreres

Greta Thunberg va embarcar-se al Regne Unit per creuar l'Atlàntic a mitjans d'agost, en un dels velers més ràpids del món, propietat de Pierre Casiraghi, de la família reial de Mònaco.

Va arribar a Nova York en 14 dies, i al setembre va participar en la cimera d'acció climàtica a l'ONU, amb un discurs irat que va aixecar moltes crítiques, però també elogis.


Des de llavors s'ha dedicat a viatjar pels Estats Units i el Canadà, entrevistant-se amb personalitats com el president canadenc Justin Trudeau o l'expresident Barack Obama.

El viatge l'ha fet amb el seu pare en un cotxe elèctric Tesla cedit per l'actor i polític Arnold Schwarzenegger, també activista ambiental i gran admirador de Thunberg.

La seva intenció inicial era continuar el viatge cap al sud, en autocar, tren i vaixell, per arribar a temps a Santiago de Xile, però el canvi de seu de la cimera l'ha obligat a canviar de plans.

ARXIVAT A:
Crisi climàticaGreta Thunberg
Anar al contingut