Plymouth

Greta Thunberg salpa cap als Estats Units en vaixell per no contaminar

La jove activista sueca assistirà a la cimera del clima de l'ONU i no ha volgut anar-hi amb avió per l'impacte que tenen les aeronaus en l'escalfament global

Actualitzat

La jove activista Greta Thunberg ha salpat des del port de Plymouth, al Regne Unit, per començar un viatge per l'Atlàntic cap als Estats Units, on assistirà a la cimera de l'ONU sobre el canvi climàtic del 23 de setembre.

Thumberg, de 16 anys, ha publicat un tuit anunciant que ja estava camí cap als Estats Units per complir el seu objectiu.

L'embarcació en què viatja és propietat de Pierre Cashiraghi, fill de Carolina de Mónaco. El vaixell genera tota l'electricitat que consumeix a través de panells solars i turbines sota l'aigua, però no té lavabos i els llits són molt estrets.

Embarcació amb què viatja Greta Thunberg (Reuters)

Durant les dues setmanes que durarà el viatge, la jove sueca estarà acompanyada pel seu pare, Svante Thunberg, i el cineasta Nathan Grossman.

A més de visitar els Estats Units, també té previst visitar ciutats de Sud-amèrica, claus per a la lluita mediambiental.

Greta Thunberg va començar fa un any una sèrie de protestes davant del Parlament suec amb el missatge "Fridays for future", amb l'objectiu que els líders mundials escoltessin les propostes dels més joves contra el canvi climàtic.

El moviment s'ha estès per altres països i s'ha convertit en una campanya internacional.

Per viatjar als Estats Units, Greta Thumberg va rebutjat anar-hi amb avió per evitar emissions contaminants. Té previst traslladar-se en autobús i trens per fer els desplaçaments per Amèrica.

Thumberg s'ha pres una pausa escolar d'un any per fer campanya contra l'emergència climàtica.

ARXIVAT A:
Greta ThunbergMedi ambientCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut