Activistes de Greenpeace després de desplegar la pancarta a la façana de la Comissió Europea.
Activistes de Greenpeace després de desplegar la pancarta a la façana de la Comissió Europea.
Brussel·les

Greenpeace "autoinculpa" la UE de contribuir a la deforestació dels boscos

L'entitat ecologista ha desplegat una gran pancarta a la façana de la Comissió Europea amb el missatge: "Incendis a l'Amazònia. Europa culpable"

Actualitzat

Activistes de Greenpeace han desplegat una gran pancarta a la façana de l'edifici de la Comissió Europea, al centre de Brussel·les. Cinc escaladors hi han penjat un cartell en una acció amb aires d'autoinculpació. El missatge deia "Amazon fires. Europe guilty" (Incendis de l'Amazònia. Europa culable).

El cartell té una alçada de 30 metres i, un cop desplegat, els activistes han completat l'acció amb màquines de fum que simulaven l'incendi dels boscos. Al llarg del matí, els bombers de Brussel·les han activat dues grans grues per retirar el cartell..

 

El grup ecologista denuncia que els europeus consumeixen quotidianament tot de productes que s'extreuen de la desforestació de boscos com el de l'Amazònia. És el cas de productes com l'oli de palma, necessari entre altres coses per a l'elaboració de cosmètics, la soja per a pinso o el cacau.
 

Greenpeace no pretén que es prohibeixin aquests productes, però sí que demanen que es produeixin de manera sostenible. Per això vol que la Comissió Europea impulsi una llei ambiciosa per retallar la seva contribució a la desforestació dels boscos, essencials per absorbir les emissions de diòxid de carboni i aliats també contra la propagació de virus.

De fet, la Comissió Europea s'ha compromès a aprovar una nova llei al llarg de l'any que ve emmarcada en la seva Estratègia de Biodiversitat, i ha obert un procés participatiu demanant propostes efectives que reverteixin la contribució europea a la desforestació. I és que, segons Greenpeace, la Unió Europea és responsable del 10% de la desforestació global.
 

 

ARXIVAT A:
Medi ambientEcologia
Anar al contingut