Grècia llança migrants emmanillats al mar Egeu, segons Turquia

Turquia acusa Grècia de llançar migrants emmanillats al mar Egeu

El ministre de l'Interior turc ho ha denunciat arran d'una operació de rescat dels guardacostes. Tres migrants haurien mort i tres s'haurien salvat

Actualitzat

Turquia ha acusat els guàrdies costaners grecs de llançar al mar Egeu un grup de migrants amb les mans lligades. Tres dels migrants haurien mort, segons les autoritats turques, que n'haurien rescatat tres més.

El ministre de l'Interior turc, Süleyman Soylu, havia denunciat l'operació en un tuit, acompanyat d'imatges:

"Els guardes costaners grecs van maltractar 7 migrants aquesta nit, es van endur les seves pertinences, els van lligar les mans amb manilles de plàstic i els van llançar al mar sense armilles salvavides ni embarcacions.
La nostra guàrdia costanera va rescatar 2 migrants vius a les 02.55 i un cadàver. Continua buscant els que falten."

 

 

Grècia insisteix que respecta la llei en les operacions per impedir l'arribada de refugiats al continent, malgrat les denúncies, cada cop més freqüents, contra la policia marítima fronterera europea, Frontex, a la Mediterrània oriental.

 

El mar Egeu és una de les rutes principals per als migrants que viatgen il·legalment a Europa.

L'any passat Turquia va anunciar que reobria la frontera amb Grècia i va deixar de complir l'acord del 2016 amb la Unió Europea segons el qual actuava de contenció, després de les migracions massives del 2015, amb centenars de milers de persones que fugien sobretot dels conflictes a l'Orient Mitjà.

ARXIVAT A:
MigracionsRefugiats
Anar al contingut